Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2011

Χάσμα 28, Χάσμα 29; Παρών!

Λόγω της μεταβλητότητας των αγορών, παραθέτουμε αυτούσιο σχόλιο του φίλου αναλυτή Δημήτρη Γονιδάκη και "ανεβάζουμε" το σχετικό διάγραμμα που μας στέλνει.


"Το γράφημα είναι ημερήσιο.

Παρατηρούμε πως η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μια κλασική inside bar.

Η κατεύθυνση που δίνεται από αυτόν τον σχηματισμό διαφαίνεται από την τρίτη μπάρα, δηλαδή τη σημερινή.

Αν η σημερινή είναι τέτοια που θα κατασκευάσει αισιόδοξο σχηματισμό (λευκό κερί - ή με σκιά κάτω κ.λπ.), θα έχουμε συνέχιση προς το χάσμα 28 και υψηλότερα από το 782. Σε αντίθετη περίπτωση, η συνέχεια θα είναι καθοδική.

Ο συνεργάτης του roote που ασχολείται με τα στατιστικά (ευχαριστούμε, Βασίλη) βρήκε πως οι πιθανότητες είναι 50 - 50, μοιρασμένες.

Διαγραμματικά, είμαστε υπό την επίδραση τη θετική της προχτεσινής συνεδρίασης, αφού τα χαμηλά αυτής είναι στη θέση τους. Μάλιστα, το χάσμα 29 στη θέση πέριξ του 729 μπορεί να δώσει, αν χρειαστεί, κάτω από το 740 πρόσθετη στήριξη.

Το χθεσινό υψηλό στο 769 αλλά και πιο πριν από το 762 είναι τα σημεία που θα δώσουν στον δείκτη ανοδικό αέρα μετά τη διάτρησή τους.

Χθες, η αγορά μας συμπεριφέρθηκε χρηματιστηριακά και σύμφωνα με όσα διαδραματίζονται στο διεθνές στερέωμα. Σε άλλες περιπτώσεις θα είχε υπερβάλει σε αντίδραση και το σημερινό κερί με τον ανάλογο όγκο μπορεί να χαρακτηριστεί μετριοπαθές και αναμονής.

Αρκεί να έχουμε και μία βοήθεια από τον Αμερικανό και να καταφέρει και ο Nikkei να πάρει ανάσες, μετά τα τρισ. που προσφέρονται στις αγορές για ανάκτηση και ανασύνταξη.

Οι ζωές, βέβαια, δεν γυρίζουν πίσω, αλλά η ζωή συνεχίζεται....

Στο διάγραμμά μας και στη μη συμβατική προσέγγιση έχουμε αυτόν τον περίεργο σχηματισμό όσο παραμένει σε ισχύ.

Με τις πλέον πιθανές ταλαντώσεις (a-b-c)=4 και 5 και κάποιες σημαντικές ημερομηνίες.
Καθώς και αριθμητικές ζώνες και το μεγάλο στοπ στο 699.

Ο Αμερικανός ήρθε στη ζώνη του 1.255 - 1.260. Πριν από μερικές ημέρες αναφέραμε πως αυτό το status μπορεί να φέρει τον S&P στο άνοιγμα του Γενάρη του 2011. Και ιδού, τελικά, ήρθε.

Από την περιοχή αυτή μπορεί να βγάλει μια αντίδραση προς το 1.285 και μετά άλλη μία κατάβαση προς την ίδια περιοχή του 1.255-60. Η οποία όμως ενδέχεται να είναι πλέον καταλυτικό χαμηλό και μάλλον προσδιορίζεται για αύριο.

Το ευρώ για άλλη μία φορά βρήκε στήριγμα στο 1,3850-60. Αυτήν τη φορά δεν έχει άλλα παιχνίδια και πρέπει να περάσει το 1,400 για τα καλά.

Το χρυσάφι σορταρίστηκε κατά τις αναφορές μας την Κυριακή και το brent κρατάει ακόμα το 108.

Στον Γερμανό κάνετε έναν κόπο και ανοίξτε το διάγραμμα της Κυριακής 6/3.

Οι μετοχές μας πρέπει να συντονιστούν με τον δείκτη μας. Ό,τι κάνει από αυτά που περιγράφουμε, στο θετικό του πεδίο, θα ακολουθήσουν και οι μετοχές και είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να επιλέξουμε".


Υ.Γ.: Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον Βασίλη Γεώργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v