Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2011

Και τώρα έρχονται τα… δύσκολα

Αναμφίβολα καλοδεχούμενη η συμφωνία με την Ε.Ε., στο πλαίσιο όσων περίμεναν οι νουνεχείς πολιτικοί αναλυτές, οι ορθολογιστές οικονομολόγοι και, βεβαίως, όσοι παίκτες είχαν ποντάρει "γερά" σε μία τέτοια εξέλιξη.

Καλά μέχρις εδώ και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις…, όλοι δηλώνουν κερδισμένοι. Βέβαια, οι "αγορές" θα κρίνουν το μέγεθος και την ουσία της επιτυχίας, δείχνοντας αν πείθονται με την αντίδραση - στάση τους για τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Αυτή η… μάχη και αυτό το… ποντάρισμα είχαν τη συγκεκριμένη έκβαση. Όμως, από… χθες πάμε για τα επόμενα, πάντα ψυχροί, ψύχραιμοι και εχέφρονες.

Μία πρόγευση για τη συνέχεια μας δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" (και στη Βούλα Κεχαγιά). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλά για τα περισσότερο φλέγοντα και κρίσιμα ζητήματα, επικεντρωνόμενος στα περίφημα 50 δισ. ευρώ.

Πώς μπορούμε να βρούμε τα 50 δισ. ευρώ είναι ο τίτλος του άρθρου-συνέντευξης, όπου ο έμπειρος πολιτικός παραδέχεται πως "η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας πρέπει να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια".

Μεταξύ των άλλων, θα επικεντρωθούμε σε ακόμα μία δήλωσή του: "Ένα από τα εργαλεία (σ.σ.: για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους) είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αυτός ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια νομικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και άλλα".

Και αν το συνδικαλιστικό το αντιλαμβανόμεθα, το κοινωνικό είναι αναπόφευκτο, το νομικό άραγε σε τι συνίσταται; Προφανώς και δεν είμεθα εναντίον της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και δεν έχουμε… αριστερόστροφα κολλήματα. Εμμένουμε όμως στην εκτίμησή μας πως "δεν προχωρούν έτσι οι… αξιοποιήσεις" (Εκηβόλος στις 16/2).

σ.σ.: για τους πιο τακτικούς φίλους, στις 31/1 ο Εκηβόλος σημείωνε πως "ποντάρουν στον… Μάρτιο οι αγορές".

Όσο για τον φίλο Κυριάκο Χρηστέα, ομολογουμένως κατατοπιστικότατη και χρηστική (νομίζω) η παρέμβασή σου. Αναφορικά με την ανάλυση της UniCredit, "κράτα καλάθι" εάν και όταν προχωρήσει σε ΑΜΚ η Alpha Bank.

Υ.Γ.: Καλός ο λ ό γ ο ς, αρκεί να μην είναι… μ ο ν ό λ ο γ ο ς (και μάλιστα πανηγυριώτικος…).

Γι' αυτό, λοιπόν, μεταφέρουμε ως α ν τ ί λ ο γ ο την ανακοίνωση της εκδήλωσης σήμερα το απόγευμα (19:30) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Ν. Ιωνίας 96), με θέμα την ανάγκη δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την κίνηση Άνω -  Κάτω στο Καλαμάκι και κύριος ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μπελαβίλας (του ΕΜΠ - υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v