Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2011

Τα παρελκόμενα μιας παραίτησης

Το να ασχολούνται… κοτζάμ "Financial Times" με τον Δημ. Γεωργακόπουλο δεν είναι δα και μικρό πράγμα. Το ότι στο σχετικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως "…ο μέχρι πρότινος Γ.Γ., πολιτικά διορισμένος, είχε πετύχει κατά την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση ανεπανάληπτη αύξηση των εσόδων από τη φορολογία" είναι προφανώς ενδεικτικό των μετέπειτα σχέσεών του με τον υπουργό Οικονομιών.

Σε σχετικά θέματα του euro2day αναφέρονται εκτενώς λεπτομέρειες και παρασκήνιο για τη δεύτερη θητεία του Ηλείου πολιτικού υπό τη σκιά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όμως, είναι σημαντικό πως η παραίτηση (ή… παραίτηση εάν προτιμάτε) ήρθε σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία. Προς επίρρωσιν των όσων καταμαρτυρεί η Moody's στην τελευταία έκθεση υποβάθμισης της Ελλάδας και επιβεβαιώνονται από τα αδιάψευστα οικονομικά μεγέθη, την καθίζηση των εσόδων, την κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Και γι' αυτό κύριος υπεύθυνος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Δημ. Γεωργακόπουλου και όσων Γ.Γ. υποστηρίζουν πως έχουν περιθωριοποιηθεί.

Ωστόσο, η "περίπτωση Γεωργακόπουλου" αναδεικνύει μία πολύ πιο σύνθετη πραγματικότητα, καθώς δεν είναι η μόνη, επιβεβαιώνει δε τις αιτιάσεις των δανειστών περί ανεπαρκούς συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος.

Στα περισσότερα φλέγοντα θέματα (στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, στα ελληνοτουρκικά, σε ζητήματα σύνθετα αλλά και απλά, καθημερινά), η εικόνα του κυβερνητικού σχήματος μοιάζει περισσότερο με… πουλόβερ που ξηλώνεται με ταχύτατο ρυθμό (όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά χθες βράδυ έμπειρος κυβερνητικός παράγοντας). Δυστυχώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v