Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2011

Η σύνοδος της 25ης/3 και το... εθνικό στοίχημα

Σε σημείο εκκίνησης ή σε… βατήρα για άλμα προς νέα χαμηλά το Χ.Α.

Η τεχνική προσέγγιση βασικών δεικτών και μετοχών πράγματι παραπέμπει σε εμφανέστατη διαδικασία "λύσης" είτε ανοδικά είτε πτωτικά.

Η ομάδα ανάλυσης της eZMarket σημειώνει: "Η συμπεριφορά του ελληνικού χρηματιστηρίου φαίνεται στο διάγραμμα του δείκτη FTASE-20 που ακολουθεί.
Παρά τη συνεχή ψυχολογική πίεση των επενδυτών από τις εξελίξεις στην οικονομία και στην κοινωνία της Ελλάδας, ο δείκτης συνεχίζει να δημιουργεί τον σχηματισμό πυθμένα που φαίνεται στο διάγραμμα. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, παραμένει κοντά στην περιοχή των 800 μονάδων, η οποία αποτελεί την πρώτη από τις δύο σημαντικές αντιστάσεις του που μεσολαβούν πριν από την ολική αναστροφή της καθοδικής κίνησης. Η άλλη (ακόμη πιο σημαντική) αντίσταση βρίσκεται στη ζώνη των 900 - 940 μονάδων.

Σε ανάλογη διαδικασία δημιουργίας πυθμένα βρίσκονται και οι μετοχές τριών σημαντικών τραπεζών: είναι
οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank".

Σύντομα θα ξέρουμε, και παρ' όσα σοβαρά και δραματικά διαδραματίζονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, το στοίχημα για την Ελλάδα που θα παιχτεί (κυρίως) στη σύνοδο της κορυφής και μεσοπρόθεσμα στις σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο.

Από τη Δευτέρα - περιμένουμε να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν αρκετά και στον τραπεζικό κλάδο. Και από αυτήν την άποψη, μετά το alphaδι πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" (που μάλιστα υπογραφόταν από… ειδικό συνεργάτη), συνεκτιμάμε τη ρητή διαβεβαίωση του ομίλου. "Η ιστορία έχει τελειώσει. Εμείς, και το τονίζω αυτό, δεν συμφωνήσαμε. Είναι όμως άδικο έναν μήνα μετά να επιμένει η φημολογία", τόνισε ο κ. Φιλάρετος για τα περί deal με την Εθνική, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη της Alpha Bank μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας. Περισσότερα αναφέρονται στο σχετικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v