Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2011

Στο στόχαστρο για πιο… ευτελείς αποτιμήσεις

Αμείωτη συντηρείται η εικοτολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παρά τις διαψεύσεις υπευθύνων, αρμοδίων (ενδεικτικότερη η περίπτωση του επικεφαλής του ΔΝΤ), το θέμα συντηρείται πολύ ψηλά (χαρακτηριστικές οι τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών) σε σημείο όπου όλο και περισσότεροι πονηρεύονται με όσα διαδραματίζονται στο Χ.Α., κυρίως όμως στις τράπεζες.

Δεν είναι λίγοι πλέον αυτοί που μιλούν για… εκβιασμό, για τελική στοχοποίηση και για... πονηρό υποτιμητικό παιχνίδι. Ρηχό και ευάλωτο το Χ.Α. στις ορέξεις των κάθε λογής πανίσχυρων παικτών.

Στον τελευταίο "Εκηβόλο" ο Κυριάκος εστιάζει σε ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να μας καθιστούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ειδικά αυτήν την περίοδο. "Αναφορικά με τον σηματωρό των εξελίξεων, θα ήθελα να σημειώσω ότι το Fortelus -πλην της AΛΦΑ και της ΕUROBANK- άνοιξε short θέση και στην ΕΤΕ 1,261,344 μετοχές - CFD. Ποσοστό καθαρής ανοιχτής θέσης 0,13%. Ημερομηνία αύξησης ποσοστού καθαρής ανοιχτής θέσης 6/4/2011. Επίσης, η διακύμανση τιμών της ΕΤΕ, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ήταν από 5,82 έως 6,22. Tι συμβαίνει, τέλος πάντων, με αυτό το Fortelus; Τι μπορεί να σημαίνει, άραγε, ένα τέτοιο άνοιγμα short σε τιμές όχι μόνο κοντά σε περιοχή στήριξης της ΕΤΕ, αλλά και κοντά στα ιστορικά χαμηλά της; Αντιστάθμιση κινδύνου ή υποτιμητική κερδοσκοπία; Ιδού λοιπόν το ερώτημα".

Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο φίλος είναι ένα μόνο από τα "εργαλεία" που έχουν ενεργοποιηθεί τις τελευταίες 2 - 3 εβδομάδες. Περισσότερα στη συνέχεια…

Στην ίδια λογική και το διαφωτιστικό διάγραμμα της ΕΤΕ (το… αναπαράγουμε από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket), όπου και φαίνεται να επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της στόχευσης.

Το Χ.Α. (όπως άλλωστε και η οικονομία και η κοινωνία) βρίσκεται σε περίοδο καταπόνησης μέχρις σημείου εξαντλήσεως, σε φάση συνεχούς απαξίωσης και αμφισβήτησης και τα ξένα "σπίτια" κάνουν "πάρτι" στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v