Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2011

ΟΤΕ: Στερνή μου γνώση…

Έναντι περίπου 400 εκατ. ευρώ εκχωρήθηκε τελικά στην Deutsche Telekom το 10% (από το 20%) που είχε απομείνει στο Δημόσιο.

Πολλές ενδιαφέρουσες όσο και αντικρουόμενες οι εκτιμήσεις και οι απόψεις που εκφράστηκαν και το ταμπλό "επιβραβεύει" τη μετοχή με γερό "άδειασμα".

Μέσα στον γενικότερο χαμό, βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την υπενθύμιση(*) παλαιότερων σκληρών δηλώσεων των πολιτικών ταγών μας. Και συγκεκριμένα το παρακάτω:

"Ξεπούλημα του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής
Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πώληση του ΟΤΕ με το ερώτημα της απιστίας.

Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει στο βασικό ερώτημα της κοινής γνώμης για ποιον λόγο πωλείται μια δημόσια, στρατηγικής σημασίας, κερδοφόρα επιχείρηση.

Με την πολιτική μας ωφελήθηκαν ο ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι, οι μικρομέτοχοι Έλληνες επιχειρηματίες, το δημόσιο ταμείο. Με τα έσοδα για το Δημόσιο την περίοδο 1996 - 2004 να ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ. Εμείς σας παραδώσαμε έναν ΟΤΕ που ήταν υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου και εσείς, με τη σειρά σας, αντί να τον αναπτύξετε, τον παραδίδετε στην Deutsche Telekom.

"Εφόσον προχωρείτε σε αυτόν τον δρόμο, θα βρείτε την πρότασή μας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία ώστε να ριχτεί άπλετο φως. Να περιορίσουμε την εθνική ζημιά. Ως παράταξη ευθύνης κινούμαστε διότι πληγώνετε την Ελλάδα, κ. Καραμανλή, μικραίνετε την Ελλάδα".

"Επικίνδυνη η κυβέρνηση διότι βλέπει τον Έλληνα υπήκοο ως ιθαγενή που καλλιεργεί την υποτακτικότητα, την αίσθηση του μέσου Έλληνα ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα και χρειαζόμαστε τον Κινέζο, τον Ρώσο, τον Ευρωπαίο, τον Γερμανό για να μπορούμε να πάμε μπροστά
".


Πράγματι, σκληρές δηλώσεις, καθώς γίνεται λόγος για… ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής, για παράδοση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, με βαριές απειλές για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία ώστε να ριχτεί άπλετο φως(**), και άλλα ηρωικά.

Σωστά μαντεύετε, αυτές οι βαρυσήμαντες πολιτικές δηλώσεις δεν έγιναν ούτε από τον πρώην πρωθυπουργό ούτε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από τον νυν πρωθυπουργό.

Κρείττον το σιγάν, έλεγαν θυμόσοφα οι πρόγονοί μας και, αλήθεια, πόσο δίκιο είχαν…

(*)Τη σχετική δήλωση τη "σηκώσαμε" από τον μαχητικό lobbystasgr.blogspot.com.

(**)Αμάν πια με όλες αυτές τις εκφράσεις, στατικές, ξύλινες και κενές ουσίας. Θα ριχτεί άπλετο φως, το μαχαίρι θα φτάσει βαθιά στο κόκαλο, έπεσαν (οι πολιτικοί μας) από τα σύννεφα και πολλά άλλα φληναφήματα ανάλογου ύφους και… βαρύτητας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v