Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2011

Μερικά χρήσιμα στοιχεία

Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις των πολιτικών, της τρόικας, των τραπεζιτών και συμβούλων προκειμένου να κλείσει το πλαίσιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Στην πλούσια θεματογραφία του euro2day τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνουν ειδήσεις και στοιχεία χρήσιμα γι' αυτό το θέμα.

Πέραν όσων αναφέρονται στον επίκαιρο Χαμαιλέοντα (στις 29/7, με τον εύγλωττο τίτλο… Γελάει καλύτερα η Εθνική), καλό είναι να συνεκτιμηθεί πως (με βάση τα στοιχεία της ΕΒΑ) ο όμιλος έχει την έκθεση που αναφέρεται σε τίτλους οι οποίοι λήγουν έως δέκα χρόνια και μπορούν να ανταλλαγούν με νέους, μεγαλύτερης διάρκειας. Το αν θα είναι 15ετούς ή 30ετούς θα φανεί, ωστόσο μάλλον υπάρχει "μαξιλάρι" για την ΕΤΕ.

Σε σχετικά πιο άνετη θέση και η Alpha Bank, η οποία έχει ομόλογα αξίας 3,6 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 5,5 δισ. ευρώ της Eurobank και σχεδόν 6,7 δισ. της Πειραιώς.

Να συνεκτιμήσουμε, λοιπόν, την κλιμάκωση της πιθανής επιβάρυνσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων με το ευνοϊκό, το μέτριο και το αρνητικό σενάριο σε σχέση (και) με την αποτίμησή τους, για να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Σημειωτέον πως η τρέχουσα αποτίμηση της Εθνικής (στις 11:30 - 29/7) είναι 4,54 δισ. ευρώ. Της Alpha Bank 1,67 δισ., της Eurobank 1,52 δισ., ενώ η αποτίμηση της Πειραιώς διαμορφώνεται στο 1,03 δισ. ευρώ.

Αυτά, και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v