Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2011

Μία ωραία… ατμόσφαιρα στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Και στη σύνθεσή του και στις λεπτές ισορροπίες που τηρήθηκαν εκατέρωθεν αλλά και στις ενδείξεις όπου -κατά την εκτίμησή μας- μπορεί να δημιουργηθεί σύγκρουση συμφέροντος.

Αυτήν τη φορά, στέλεχος από τον τραπεζικό χώρο ζήτησε να πάει στο ταμείο ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και πράγματι έτσι φαίνεται να έγινε. Από τη Eurobank, από τον χώρο της οποίας προέρχεται άλλωστε ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου.

Πρόκειται για παλιό γνώριμο του Κ. Μητρόπουλου (από την εποχή της Kantor). Άλλες πηγές υποστηρίζουν πως ο αδελφός του στελέχους αυτού κατέχει υψηλόβαθμη θέση σε άλλη εταιρία, που συνδέεται με τον όμιλο EFG και τον βασικό της μέτοχο, καθότι εργάζεται στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα ΕΛΠΕ, ως γνωστόν, μεγαλύτερος μέτοχος είναι εδώ και καιρό η PO&IH (συμφερόντων Σπ. Λάτση) με εμφανές ποσοστό κοντά στο 41%.

Το ότι μία άλλη εταιρία του ομίλου, η EFG Equities, έχει οριστεί σύμβουλος (μαζί με την HSBC) για τον διαγωνισμό του κοιτάσματος Νότια Καβάλα επίσης είναι κάτι που δίνει ενδείξεις.

Πολλές οι ενδείξεις -κατά την άποψή μας- και όσο προχωρούν οι διαδικασίες σε διάφορα μέτωπα πληθαίνουν. Και από αυτήν την άποψη μόνο θετικό δεν το θεωρούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v