Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2011

Προβληματίζει και η… Κωνσταντινούπολη

Δεν φτάνουν τα λίγο έως πολύ γνωστά προβλήματα και βάρη που πιέζουν τις ελληνικές τράπεζες, τελευταία προκύπτουν και πρόσθετα από περιφερειακές αγορές (που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ασφαλέστερες της ελληνικής). Εκτός από όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, προβληματική εξελίσσεται η κατάσταση και στην τουρκική αγορά.

Μία απλή και μόνο εικόνα στον δείκτη ISE του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες.

Κάθετη διόρθωση καθώς πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ξένων οίκων και οι επισημάνσεις για ουσιώδη ζητήματα της οικονομίας της.

Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο ISE προκαλεί επιπλέον επιφυλάξεις στους δύο ελληνικούς ομίλους που έχουν έκθεση στην τουρκική αγορά και στο χρηματιστήριο.

Μεγαλύτερη η Εθνική, μικρότερη η Eurobank, ωστόσο η διόρθωση της αποτίμησης της Finansbank A.S. και της Tekfen Holding A.S. (αντίστοιχα) δεν θα λέγαμε πως διευκολύνει τους σχεδιασμούς των δύο διοικήσεων.

Στα 8.398.400.000 TL η χρηματιστηριακή αξία της θυγατρικής της ΕΤΕ (κωδικός διαπραγμάτευσης FINBN), δηλαδή περίπου 3,3 δισ. ευρώ. Στα 1.739.000.000 η χρηματιστηριακή αξία της θυγατρικής της Eurobank (κωδικός διαπραγμάτευσης TKFEN), δηλαδή σχεδόν 690 εκατ. ευρώ.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα και του τουρκικού χρηματιστηρίου, φαίνεται πως οι σχεδιασμοί των ελληνικών τραπεζών συναντούν πρόσθετα εμπόδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v