Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2011

Επιστολή ΣΜΕΧΑ προς Βενιζέλο για ΔΕΗ…

Να θεωρήσουμε μικρή νίκη των αναγνωστών του euro2day την εξέλιξη που σημειώθηκε στο θέμα της ΔΕΗ.

Αν και ελάχιστες ελπίδες τρέφουμε πως θα προκύψει κάτι ουσιώδες, πως θα απαντηθεί η ουσία του σχετικού ερωτήματος του Συνδέσμου των Χρηματιστών, ναι, αποτιμάμε θετικά το αποτέλεσμα της ενεργότερης συμμετοχής αναγνωστών, φίλων (ή μη δεν έχει και τόση σημασία) μικρομετόχων, όσων εν πάση περιπτώσει ΔΕΝ παραμένουν αμέτοχοι θεατές και απαθείς, αδρανείς σε ό,τι διαδραματίζεται σε αυτόν τον τόπο.

Γιατί για να αποδίδουμε τα του… Καίσαρος κ.λπ., η παρέμβαση του ΣΜΕΧΑ σηματοδοτήθηκε με αφορμή τις παρατηρήσεις(*), τα σχόλια και τις κρίσεις αναγνωστών αυτού εδώ του δικτύου.

Η στήλη αναπαρήγαγε δικές τους και δικές σας εκτιμήσεις.

Ένα θερμό ευχαριστώ προς εσάς από αυτήν εδώ τη… γωνίτσα.

(*)Προφανώς και δεν σημαίνει πως οι κρίσεις, τα σχόλια, οι εκτιμήσεις ή τα στοιχεία είναι πλήρη, ακριβή και πως δεν χωρούν σχολιασμό ή διόρθωση. Προφανώς. Ωστόσο, προφανέστατη είναι και η απαξίωση (μεθοδική και μεθοδευμένη, κατά την εκτίμησή μας) της ΔΕΗ, που έχει συρρικνωθεί στο 1,77 δισ. ευρώ. Με απώλειες 44,8% από τα υψηλά 52 εβδομάδων και 28,8% από την αρχή του έτους.

Όπως προφανέστατα είναι η… κατάντια του ΟΤΕ στα 2,45 δισ. ευρώ και όσα μεθοδεύτηκαν (και από τα δύο κόμματα εξουσίας) μέχρι να φθάσουν οι Γερμανοί να ελέγχουν εμφανώς το 40% του Μ.Κ. του ΟΤΕ. Ενός οργανισμού που μέσω του ελέγχου του μπορεί κάποιος (εν προκειμένω οι Γερμανοί) να έχει την εποπτεία της ευρύτερης περιοχής. Ή μήπως όχι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v