Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2011

Εδώ ο κόσμος...

Απάντησε η διοίκηση της ΔΕΗ(*) στην πρόσφατη αναφορά της στήλης και του ΣΜΕΧΑ για την αναιτιολόγητη (και με ενδείξεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας…) κατάρρευση της μετοχής και την αποτίμηση στο 1,58 δισ. ευρώ.

Σημειώνει (κυρίως), μεταξύ άλλων, πως η αξία του λιγνίτη που ΔΕΝ έχει εξορυχθεί ΔΕΝ αποτιμάται, και ορθά. Με όρους αποτίμησης, όμως, μιλώντας (και κρίνοντας), αρκεί μόνο μία πολύ πρόχειρη ματιά στο ενημερωτικό δελτίο (εισαγωγής της Επιχείρησης στο Χ.Α.) για να επανατεθούν τα ίδια και εντονότερα ερωτήματα.

Πράγματι, ας διαβάσουν οι υπεύθυνοι τι ακριβώς αναφέρεται και τι επί της ουσίας είναι συστατικό στοιχείο της περιουσίας και της αξίας της Επιχείρησης και θα προβληματιστούν όσο και εμείς.

Τώρα, για τα δευτερεύοντα (κατά την εκτίμησή μας), πως η διόρθωση της μετοχής είναι αντίστοιχη του FTSE-20, τι να πούμε; Προφανώς, οι υπεύθυνοι ΔΕΝ παρακολουθούν την καταγραφή αλλεπάλληλων ιστορικών χαμηλών τιμών.

Όπως, επίσης, να επιχειρείται η σύγκριση με τη διόρθωση (κατά 39%) του τραπεζικού δείκτη, να υποθέσουμε πως το χαρτοφυλάκιο της Επιχείρησης έχει σημαντικές θέσεις σε ελληνικά ομόλογα ή ανησυχεί από τα τυχόν ευρήματα στην έρευνα της BlackRock Solutions. Επιεικώς, ατυχής η τελευταία σύγκριση και αναφορά.

(*)Θετικό το ότι η Επιχείρηση το έψαξε και μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Στα συν. Εάν μάλιστα δείξει μεγαλύτερη ζέση για το… χάλι της μετοχής και ερευνήσει μήπως τυχόν η χρηματιστηριακή απαξίωση (πανομοιότυπη με αυτήν του ΟΤΕ) διευκολύνει κάποια στιγμή την εκχώρηση παγίων και μετοχικών μεριδίων σε τυχόν ενδιαφερομένους, τότε σε κάτι θα έχουμε συμβάλει και εμείς.

ΣΗΜ.: Οι αξιόλογοι... συνάδελφοι, οι οποίοι αναπαράγουν μόνο το δελτίο Τύπου της ΔΕΗ, αλλά γενικά και αόριστα σε… ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ή απαξιωτικότερα σε blogs κ.α., επιτελούν πράγματι το λειτούργημά τους.

ΣΗΜ. ΙΙ: Μας έθεσε το ερώτημα ένας φίλος "Γιατί ξαφνικά οι κύριοι των εποπτικών αρχών αποφάσισαν να ασφαλιστούν αναδρομικά για αστική ευθύνη". Και μας προτρέπει να διαβάσουμε το αρχείο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚ για να καταλάβουμε περισσότερα. Έχουμε καταλάβει και σημειώνουμε πως κάτι ανάλογο επιχειρούν να περάσουν και τα μέλη του Δ.Σ. του περίφημου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Όμως, κάθε πράγμα στην ώρα του.
Τώρα προέχει η διαχείριση της γενικότερα έκρυθμης κατάστασης στις αγορές.

Και για τα υπόλοιπα, πρώτα ο Θεός, εδώ είμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v