Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2011

Φέρτε πίσω τις καταθέσεις

Ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε το οικονομικό επιτελείο(*) προς τους κεφαλαιούχους "να φέρουν πίσω στην πατρίδα τις καταθέσεις".

Τουλάχιστον έτσι διαβάσαμε στα… πρωτοσέλιδα στα ΜΜΕ που σήκωσαν ψηλά το θέμα, προφανώς για να πειστεί το πόπολο πως η κυβέρνηση πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι υπηρεσίες ενεργούν και κάποια στιγμή θα δούμε και εμείς οι υπόλοιποι φορολογούμενοι αποτέλεσμα.

Έχουμε όλη την καλή διάθεση να δεχτούμε την καλοπροαίρετη βούληση των κυβερνώντων. Παρότι μας είναι ακόμη νωπά τα έργα και οι ημέρες του πρώην... τσάρου της οικονομίας, ο οποίος με αλλεπάλληλες άστοχες δηλώσεις, θέσεις και αναφορές του συνέβαλε στον εκπατρισμό μερικών δισ. ευρώ.

Όμως, μερικά ερωτήματα είναι εύλογα για τον κάθε καλόπιστο. Αλήθεια, με εκείνα τα περίφημα DVD, που η κυβέρνηση μήνες τώρα μας λέει ότι έχει στα χέρια της, τι γίνεται; Δίσκους με τρανταχτά ονόματα, όπως γράφουν κάθε τόσο οι φίλα προσκείμενες εφημερίδες. Όπως και με τα συχνά πηγαινέλα του δεύτερου αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στην Ελβετία.

Επίσης, εύλογο και το ερώτημα τι γίνεται -επί της ουσίας- με τα μη συνεργάσιμα κράτη (όπως ορίζονται καθαρά και ξάστερα από τον ΚΦΕ, παράγραφος 5 του άρθρου 51 Α). Στον σχετικό πίνακα βρίσκει κάποιος ενδιαφέροντες προορισμούς - πάντα μη συνεργάσιμους.

Το ενδιαφέρον είναι πως εκτός από τους... εξωτικούς προορισμούς κάποιος βρίσκει και πέντε ευρωπαϊκά μικροκράτη.

(*)Διευκρινίζεται πως έχει υπογραφεί (9/11/2010) επί θητείας του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου.

Αλήθεια, πόσα χρόνια ακούει ο πολύς ο κόσμος για τους περιβόητους μεγαλοφοροδιαφεύγοντες, για τους μεγαλοεπαγγελματίες, για τους τάδε και τους δείνα; Και πόσα χρόνια παίζουν την ίδια… κασέτα με τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό για μαύρο χρήμα, για παραοικονομία;

Όμως, τουλάχιστον (επειδή η κατάσταση έχει ξεπεράσει το απροχώρητο), ας μη μας περνούν για ιθαγενείς και αμνήμονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v