Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2011

Ένα "εάν" μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ένα "εάν" θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο πλαίσιο της παρουσίασης ελληνικών επιχειρήσεων στο διήμερο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Αυτό υποστηρίζει κορυφαίος παράγοντας του κατασκευαστικού κλάδου, ο οποίος έχει τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών πως μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου θα έχει αρθεί το αδιέξοδο στο θέμα της κατασκευής των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Εάν οι εκπρόσωποι των εταιριών (Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤέρνα) ταξιδέψουν στο Λονδίνο με κάτι χειροπιαστό στα χαρτοφυλάκιά τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα και έχουν να παρουσιάσουν κάτι θετικό στους ξένους διαχειριστές και επενδυτές, τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Από την κυβερνητική πλευρά σημειώνεται πως είναι θέμα ημερών η κατάθεση στη Βουλή τροποποιητικής συμφωνίας για τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα (κυρίως της σύμβασης για την Κορίνθου - Πατρών), προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι με νέους όρους, κυρίως όμως τη χρηματοδότησή τους. Και όπως μας διευκρίνιζε ο ίδιος, πρόκειται για ισχύουσες συμβάσεις χρηματοδότησης με ισχυρό πλεονέκτημα το πολύ χαμηλό spread (δεν ξεπερνά το 0,8%), που σε καιρούς χαλεπότατους μπορεί να αποβεί… μάννα εξ ουρανού.

Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως το ΕΑΝ υλοποιείται στην ώρα του. Και πως οι εκπρόσωποι των εισηγμένων θα έχουν κάποια θετική εξέλιξη να παρουσιάσουν στους ξένους.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε, σε άλλα δύο επιμέρους επιχειρηματικά μέτωπα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν 3 - 4 καλά "χαρτιά" για το Λονδίνο.

Εμείς τι να πούμε… Ας γίνει επιτέλους κάτι. Αρκεί να γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v