Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2011

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Δεν έχει συμφωνηθεί οριστικά τίποτε ακόμη μεταξύ των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ελληνικής πλευράς, ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου στη σημερινή εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα (στο MEGA).

Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, η κατάσταση είναι σοβαρότερη απ' όσο επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι κυβερνητικοί, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση… συλλαμβάνονται ψευδόμενοι.

Όμως, μόλις προχθές (εάν δεν μας απατά η μνήμη μας) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε βεβαιώσει πως οι δύο πλευρές συμφωνούν και ότι το τελικό πόρισμα των ανθρώπων του ΔΝΤ θα γραφόταν από την Τετάρτη. Σήμερα, Πέμπτη, λίγα τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Για New Greek Statistics κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των δανειστών κάνει λόγο η Δήμητρα Καδδά ("Ελευθεροτυπία"). Η καλή συνάδελφος αναφέρεται στην αύξηση του χρέους που προκάλεσε η ΕΛΣΤΑΤ προχωρώντας σε "κούρεμα" του ΑΕΠ, επιφέροντας άνοδο του ελλείμματος και του χρέους. Και αυτή η περίπτωση αφορά στον χειρισμό προσωπικά του Ανδρέα Γεωργίου, όπου ο επικεφαλής της Αρχής αναδεικνύεται σε δούρειο ίππο της ελληνικής υπόθεσης.

Δεδομένου ότι για πολλούς παραμένει ακόμα ανοιχτή η προηγούμενη… λαθροχειρία της Αρχής, του Ανδρέα Γεωργίου, επαναφέρονται τα εύλογα ερωτήματα για τον ρόλο του πρώην(;) στελέχους του ΔΝΤ, προσωπικής επιλογής του πρώην... τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνου και συμφοιτητή του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Στον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων παραπέμπει ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων για το θέμα της αποτίμησης της συμφωνίας του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Από την πλευρά των χρηματοοικονομικών συμβούλων (Εθνική, BNP Paribas) και του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση (Μπερνίτσας και Συνεργάτες) ουδεμία πληροφορία δίνεται, όπως είναι λογικό. Κατά συνέπεια, όλο το βάρος φαίνεται πως πέφτει στις πλάτες του ταμείου και του διευθύνοντος συμβούλου Κων. Μητρόπουλου.

Εύλογα -κατά την εκτίμησή μας- τα ερωτήματα που γεννώνται. Έχει προχωρήσει το ταμείο τελευταία σε δική του αποτίμηση της σύμβασης, ώστε να δικαιολογείται η σημαντική υποβάθμιση του τιμήματος (οι πηγές μας επιμένουν για 350 - 400 εκατ. ευρώ) από τα 700 - 750 που προ διετίας προσδοκούσαν οι τότε συναρμόδιοι υπουργοί; Δεδομένου ότι ο φορέας δεν είναι εισηγμένος -κατά συνέπεια δεν υπάρχει το πρόσχημα της χρηματιστηριακής αξίας-, με βάση ποια κριτήρια διαμορφώνεται η αποτίμηση της νέας σύμβασης;

Άκρως απόρρητα έγγραφα (που φέρνουν στη δημοσιότητα τα σημερινά Επίκαιρα) αποκαλύπτουν τον ρόλο των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Τι ζήτησαν οι Αμερικανοί από τον Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτουν οι συνάδελφοι Σπ. Τρίψας, Γ. Κορωναίος και Χαρά Ζαχοπούλου, φέρνοντας στο φως τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας και άλλων αρμοδίων (εκείνη την περίοδο). Για δεσμεύσεις, απειλές και παραχωρήσεις γίνεται λόγος στο σχετικό αποκαλυπτικότατο άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v