Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2011

Επιτέλους, όχι άλλη… διάσωση

Άλλη μία ομοβροντία «μέτρων» (τρομάρα τους…) από τον «τσάρο» της Οικονομίας ανακοινώθηκε χθες. Και δεν μπορώ να μη θυμηθώ άλλη μία… μαγική κίνηση του προκατόχου του Ευάγγ. Βενιζέλου που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μας στοίχισε περί τα 350 εκατ. ευρώ (*).

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, και σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε στο τελευταίο συνέδριο του Economist.

Εξηγώντας τι πηγαίνει -κατά την εκτίμησή του- άσχημα στην Ελλάδα και πού οφείλονται οι δραματικές αποκλίσεις, τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων, είχε αναφερθεί ευθέως σε λαθεμένες επιλογές του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα στην περίπτωση του ΟΤΕ είχε πει επί λέξει πως «…ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009. Τότε είδε ότι υπήρχε οption πώλησης του 10% του ΟΤΕ, αξίας 780 εκατ. Είπε στον υπουργό… πούλα το αύριο. Απάντηση (του τότε τσάρου της Οικονομίας) ότι αργότερα μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη τιμή» (**).

Το πόσο πουλήθηκε τελικά αυτό το ρημαδο10% του ΟΤΕ είναι γνωστό, όπως επίσης η διαφορά εκατομμυρίων που προκύπτει από τη… μαγική κίνηση του ανεκδιήγητου Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εν τέλει, με μόνο τρεις κινήσεις του νυν υπουργού Ενέργειας (χα!) χάθηκαν περί τα 2,750 - 2,780 δισ. ευρώ. Μην υπολογίσουμε τώρα το κόστος των επαχθών ισοδύναμων «μέτρων» που λαμβάνονται σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας, της ίδιας της χώρας από τις… μαγικές ενέργειες του «πρώην τσάρου». Για να μην επεκταθούμε -τώρα- στην αδιαφανή υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των φουσκωμένων ελλειμμάτων.

(*) Για όσους δύσπιστους, στο Διαδίκτυο «κυκλοφορεί» και το σχετικό βιντεάκι με τις δηλώσεις του Μπομπ Τράα.

(**) Για τα έργα και τις ημέρες του νυν «τσάρου» θα έχουμε απ' ό,τι φαίνεται ημέρες και πεδίον δόξης λαμπρόν. Και για τα… επέκεινα, βεβαίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v