Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2011

Όλα βαίνουν καλώς με τη ΔΕΗ...

Πληθαίνουν οι επισημάνσεις φίλων χρηματιστών, παικτών και ανθρώπων της αγοράς για την… περίεργη χρηματιστηριακή συμπεριφορά με τη μετοχή της ΔΕΗ.

Αναφορές για εντολές-"τούβλα" άλλοτε από τη μεριά των πωλητών, άλλοτε από τους αγοραστές και περίεργα τραβήγματα εντολών για κινήσεις που εν πάση περιπτώσει δίνουν τροφή για υποθέσεις περί "χειραγώγησης" ή τεχνητής διαμόρφωσης της τιμής. Ειδικότερα στη διάρκεια των δημοπρασιών και του κλεισίματος.

Πράγματι, εδώ και καιρό παρατηρούμε -και εμείς- μία ομολογουμένως ιδιαίτερη συμπεριφορά, που απαιτεί τουλάχιστον μέθοδο, συντονιστή και σχεδιασμό.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, όπως ελέγχονται εξονυχιστικώς μικρομεσαίες ιδιωτικές χρηματιστηριακές, ανάλογη διαδικασία θα ακολουθείται και για την περίπτωση όσων ΑΧΕ πραγματοποιούν καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στη μετοχή της Επιχείρησης.

Θέλουμε, επίσης, να πιστεύουμε ότι με τον ίδιο τρόπο που ζητείται από έναν μικρό ιδιώτη χρηματιστή να επιβεβαιώνει ακόμα και μία ελάχιστη συναλλαγή εκατό… Λαυρίων (αξίας μερικών δεκάδων ευρώ) με σύγκριση της εντολής που έχει δοθεί τηλεφωνικά θα έχουν ελεγχθεί μία προς μία οι πράξεις που έγιναν για λογαριασμό της Silchester Investment Solutions.

Λέμε, τώρα, πως, εάν ετίθετο θέμα ενημέρωσης -αρμοδίως- του στενού επενδυτικού κοινού, διάφορα χρήσιμα στοιχεία θα βρίσκονταν στα αρχεία των εποπτικών αρχών.

Γιατί όταν ελέγχεις για 2 - 3 μήνες μία προς μία (ακόμα και τη μικρότερη εντολή μιας περιφερειακής… μετοχούλας), σε μία ιδιωτική χρηματιστηριακή λογικά θα πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου όλα τα στοιχεία που μπορεί να αφορούν σε υποθέσεις για μεθοδευμένη διαμόρφωση τιμής λ.χ. στη μετοχή του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ. Ή αύριο ποιος ξέρει ποιας άλλης μετοχής εταιρίας που ενδιαφέρει μεγάλα συμφέροντα.

Επειδή προφανώς όλα βαίνουν καλώς στην ελληνική αγορά και όλα τα ανωτέρω αποτελούν κακόβουλες επισημάνσεις μικρών ιδιωτών χρηματιστών θα επανέλθουμε αρμοδίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v