Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2011

Γερμανικές αιχμές κατά ΣΕΒ…

Σε αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών βιομηχάνων εξελίχθηκε η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης Ρέσλερ στην Ελλάδα. «Θα σας στηρίξουμε, αλλά επενδύστε πρώτα εσείς στη χώρα σας και μετά ζητήστε από τους ξένους να φέρουν τα λεφτά τους», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, μετά τις ανάλογες παροτρύνσεις των Γερμανών βιομηχάνων.

Τα λεφτά τα βγάζουν οι μικροκαταθέτες για να τα αποθησαυρίσουν κάτω από το… στρώμα τους, απάντησε ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ.

Παραθέτουμε απλώς την ουσία όσων διημείφθησαν χθες και ο καθείς κρίνει…

Βέβαια, ο κ. Ρέσλερ λέει τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή βρίσκεται στο πιεστικότατο αίτημα των Γερμανών για δραματική μείωση του κόστους εργασίας στη χώρα μας προκειμένου να συγκλίνουν οι αμοιβές των εργαζομένων με αυτές των Βουλγάρων, των Ρουμάνων αλλά και των Πολωνών και των Ούγγρων. Μόνο έτσι η ελληνική αγορά θα μπορούσε να γίνει σχετικά ανταγωνιστική είχε δηλώσει πρόσφατα και ο επικεφαλής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Αμοιβές και όροι εργασίας - ασφάλισης Βαλκανίων για τους εργαζομένους, ειδικού χαρακτήρα οικονομικές ζώνες και εκποίηση σε ευτελείς τιμές παγίων και πλούτου, που ενδιαφέρει τους δανειστές.

Ειδικά για το τελευταίο, ο γερμανοβιετναμέζος πολιτικός ήταν σαφής ζητώντας τη θέσπιση ειδικού νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να διασφαλιστούν οι μεταβιβάσεις - εκχωρήσεις από τυχόν αγωγές και νομικές προσφυγές.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι ακριβώς τι συνέβη στη δεύτερη πατρίδα του με την περιβόητη πια Τρόιχαντ, πολλά στελέχη της οποίας κάθισαν στο… σκαμνί με την κατηγορία της δόλιας εκποίησης σε βάρος του συμφέροντος του γερμανικού λαού.

Να σημειώσουμε πως ανάλογη νομική κάλυψη έχει ζητηθεί να παρασχεθεί και για το περίφημο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Καλή αρχή… και καλά ξεμπερδέματα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v