Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2012

Ένας πολύ καλά ορισμένος σχηματισμός πυθμένα…

Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια πως έχουμε… κουράσει λίγο με την επιμονή μας στην τεχνικότητα ορισμένων μετοχών, κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.

Μία μετοχή, όπου δημιουργείται ένας πολύ καλά ορισμένος σχηματισμός πυθμένα (*) είναι της Marfin Popular Bank. Εμφανής η προσπάθεια λύσης ανοδικά του σχηματισμού, που εάν επιτευχθεί οδηγεί προς τον πρώτο στόχο που εντοπίζεται στην περιοχή των 0,60 ευρώ.

Κρίσιμο, πάντα από τεχνικής πλευράς, είναι το όριο των 0,44 ευρώ. Το χθεσινό -1,04 % στα 0,379 δεν ενοχλεί τεχνικά καθώς ενδοσυνεδριακά αντέδρασε έως τα 0,399 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές σε δύο φάσεις μετά τις 16.30 και μέχρι τις 17.10 με αρμονικό βραχυπρόθεσμο διάγραμμα.

Λόγω της συγκυρίας οι τράπεζες ελκύουν την προσοχή-ενδιαφέρον κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών. Παραπέμπουμε σε σχετικό φάκελο, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει αναλυτικότερη εικόνα και περισσότερα στοιχεία.

(*) Αναμφίβολα οι απώλειες του κλάδου είναι ιλιγγιώδεις όχι μόνο από τα επίπεδα 52 εβδομάδων πόσω μάλλον από τις ιστορικές κορυφές του φθινοπώρου του 2007. Ωστόσο εστιάζουμε κομμάτι-κομμάτι σε κάθε φάση της εν εξελίξει διαδικασίας αναστροφής. Και παρά το ότι λ.χ η μετοχή της Alpha Bank απέχει…παρασάγγες από τα 5,68 ευρώ (52 εβδομάδων στις 21/2/2011) από την αρχή του έτους μετρά 206,69% μέχρι και το χθεσινό πτωτικό κλείσιμο.

Σημ. Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για το πρόβλημα, που παρουσίασε το «άνοιγμα» του διαγράμματος του δείκτη MERVAL και ευχαριστώ τους φίλους που μου το επισήμαναν.
Θα επανορθώσω… γιατί πρόκειται για ένα ομολογουμένως μεγαλειώδες χρηματιστηριακό παράδειγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v