Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2012

Tα… επέκεινα του PSI και στον χώρο της παιδείας

Σε αναστολή της διοικητικής και της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας προχώρησε η διοίκηση του ιδρύματος για χθες και σήμερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η κατά 50% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2009 καθιστά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα προβληματική τη λειτουργία του.

Θα πείτε, βέβαια, πως εδώ «κουρεύτηκε» η πραγματική οικονομία περισσότερο από 50% και… φως δεν φαίνεται, με το ΤΕΙ της Αθήνας θα ασχολούμεθα; Σωστά. Όμως, ενδιαφέρουσα, πάντα κατά την εκτίμησή μας, είναι η αιτιολόγηση της σχετικής απόφασης, και ειδικότερα όσον αφορά στο εξής: «Παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, ΣΤΙΣ 9/3/2012, η ΤτΕ, με τα αποθεματικά του ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία ΣΤΙΣ 12/3/2012 υπέστησαν… κούρεμα κατά 68%, με συνέπεια σήμερα η ονομαστική αξία τους να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ».

Η συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά και ΔΕΝ είναι η μόνη. Είναι όμως ενδεικτική μιας γενικότερης λογικής ενός συστήματος που με περισσή ευκολία στιγμάτισε σαν εθνικούς προδότες όσους είχαν αντίθετη άποψη ή πολιτική.

Την ίδια στιγμή που το ίδιο άφηνε ανέγγιχτες κραυγαλέες «ειδικές περιπτώσεις» (λ.χ. το swap της Goldman Sachs) ή… παρέκαμπτε δάνεια της ΕΚΤ.

σ.σ .: στη διεύθυνση www.teiath.gr  είναι «αναρτημένη» η αναφερόμενη ανακοίνωση.

Ένα θερμό ευχαριστώ στον φίλτατο Ευάγγελο Δεστούνη για τη βοήθειά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v