Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2012

Υπάρχει και φιλότιμο ή υποσχέσεις Μαυρογιαλούρων

Πραγματοποιήθηκε (το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα) η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο J.M. Barroso συνεχάρη τον Ευάγγ. Βενιζέλο για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε μαζί του όσο εκείνος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Κύριο αντικείμενο της τηλεφωνικής συζήτησης ήταν η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Διεξοδική αναφορά έγινε στα πέντε σημεία που περιλαμβάνονται στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής.

Αυτά διαβάζουμε -μεταξύ άλλων- σε σχετικό θέμα που… αναδεικνύει τις εργώδεις προσπάθειες του Έλληνα πολιτικού για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και την ανάταξη της οικονομίας.

Με καθυστέρηση... φάσεων ο Ευάγγ. Βενιζέλος ανακαλύπτει τα… ΕΣΠΑ, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανεργία των νέων κ.ά. (ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζει το… πόπολο τις υποσχέσεις Βενιζέλου είναι το σχόλιο του Really Cool στο σχετικό θέμα).

Αυτά όσον αφορά τον πρώην τσάρο της οικονομίας, γιατί εάν ανατρέξουμε στις ενέργειες του προκατόχου του στο ίδιο υπουργείο θα νομίσουμε πως ζούμε σε άλλη χώρα. Κοντολογίς, εκτός… τόπου και χρόνου.

Ο λόγος για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του στην Die Zeit υπολόγισε πως περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και 15 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας Ήλιος.

Να υποθέσουμε πως οι εκτιμήσεις του πρώην τσάρου της οικονομίας δεν θα επαληθευθούν όπως οι παλαιότερες για… επενδύσεις έως 5 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

(*) Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων -και… παρερμηνειών από το εγχώριο πολιτικό προσωπικό και τους εθνοσωτήρες μας-, τον τίτλο τον δανειζόμαστε από τη διαχρονική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, με τους Δημήτρη Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v