Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2012

Και επικριτές και... υποκριτές!

Ο Guardian τονίζει ότι η Γερμανία πραγματοποιεί το 15% των αμυντικών της εξαγωγών στην Ελλάδα και αυτό την καθιστά τη μεγαλύτερή της αγορά στην Ευρώπη. Επισημαίνει, παράλληλα, τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, βάσει των οποίων ακολουθεί η Γαλλία με μικρή διαφορά.

«Το 10% των συνολικών αμυντικών εξαγωγών της Γαλλίας απορροφήθηκε από την Ελλάδα. Από το 2002 έως το 2006, η Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας συμβατικών όπλων. Τώρα είναι ο 10ος», αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Ως ποσοστό του ΑΕΠ, η Ελλάδα δαπανά διπλάσια για την άμυνα από ό,τι οποιοδήποτε άλλο μέλος της Ε.Ε.».

Δεν λέει τίποτε καινούριο ο Guardian ή κάτι που δεν γνωρίζουμε(*), αλλά η υπενθύμιση των ανωτέρω έχει τη σημασία της. Σε αυτήν την ευαίσθητη συγκυρία, περισσεύουν τα λόγια και οι… λοιδωρίες.

(*)Στο σχετικό θέμα του euro2day γίνεται εκτενέστερη αναφορά της διαχρονικής παθογένειας και των δεσμεύσεων της Ελλάδας. Που μάλιστα για γείτονες δεν έχει ούτε την… Ελβετία ούτε το… Λιχτενστάιν, αλλά ούτε και την…Ολλανδία ή τη… Δανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v