Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2012

Με 3 «θα» το σίριαλ του Ελληνικού

Με 3 ΘΑ, γενικόλογες ανακοινώσεις (περισσότερο… ευχολόγια) και με εκδήλωση ικανοποίησης των αρμοδίων ολοκληρώθηκε και αυτή η φάση της περίφημης πλέον αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Από το σχετικό θέμα του Φώτη Κόλλια (από τους λιγοστούς συναδέλφους που παρακολουθούν το θέμα εκ του σύνεγγυς, και χωρίς τις πομφόλυγες θριάμβου άλλων ειδικών του κλάδου μας) διαβάζουμε πως το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΘΑ ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι επενδυτές επιλεγούν ΘΑ αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτής της φάσης, οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές ΘΑ κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης».

Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί διαβάζοντας τις δηλώσεις του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού αποκομίζουμε την εντύπωση πως ζούμε σε…άλλη χώρα. Τι μας λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου (σχεδόν έναν χρόνο μετά το φιάσκο των Αράβων επενδυτών από το Κατάρ - επί θητείας του ιδίου και του Χ. Παμπούκη): «Η πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας. Η ανταπόκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης, δίνοντάς της πολεοδομική ταυτότητα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή της προοπτική.

Η αξιοποίηση του Ελληνικού προχωρά με σχέδιο, προσεκτικά βήματα, με διαφάνεια, για να μεγιστοποιήσουμε το όφελος για τη χώρα και για τους πολίτες της Αττικής».

Πιο προσεκτικός ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, κάνει γενικόλογα λόγο για «ισχυρό ενδιαφέρον για το Ελληνικό που δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Η ισχυρή βούληση και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».

Προφανώς ο Κ. Μητρόπουλος (διορισθείς εκ μετεγγραφής από την EFG -επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου- στη νευραλγική θέση του) μπορεί να προσβλέπει στην παραμονή του και μετά τις εκλογές.

Σε αντίθεση με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v