Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2012

Ένα… κομμάτι ψωμί η μετοχή της ΔΕΗ

Στα 584 εκατ. ευρώ περιορίστηκε, μετά και το χθεσινό κλείσιμο, η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ.

Στο πρόβλημα της συνεχιζόμενης (εδώ και μήνες) απαξίωσης της επιχείρησης αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά από αυτήν εδώ τη στήλη προχθές.

Αφήσαμε τη σχετική αναφορά «πλήρης απαξία στη ΔΕΗ - Κωφεύουν οι αρμόδιοι» αναρτημένη και χθες. Μπας και ευαισθητοποιηθεί κάποιος από τους αρμόδιους, προεκλογικές μέρες που είναι τώρα.

Ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα της μετοχής (από το αρχείο της eZMarket), όπου αποτυπώνεται ανάγλυφα η τελευταία φάση μπλακ άουτ της επιχείρησης.

Στο αρνητικό σενάριο, η τιμή της μετοχής μπορεί να χάσει και άλλο ρεύμα, συνεχίζοντας τη διόρθωσή της προς τα 2 ευρώ. Στα 2,52 ευρώ χθες, που είναι νέο ιστορικό ελάχιστο για τον τίτλο.

Υποθέσαμε πως μέρες που είναι όλο και κάποιος θα δείξει ενδιαφέρον. Και κατ’ αρχάς, από την πλευρά των αρμόδιων πολιτικών παραγόντων, επί της θητείας των οποίων διαδραματίζονται τα τελευταία στάδια ευτελισμού της ΔΕΗ.

Από τελευταία δημοσιεύματα, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Η ΔΕΗ καλείται άμεσα να καταβάλει ποσό της τάξης των 70 έως 80 εκατ. ευρώ για αγορές ενέργειας, που πραγματοποιήθηκαν από τη διεύθυνση προμήθειας. Ενώ σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια μετράται και το ποσό που αντιστοιχεί για την εγγύηση που πρέπει να καταβληθεί, την ίδια ώρα που ο όμιλος στερείται ρευστότητας».

Τα εύλογα ερωτήματα όχι μόνο των επενδυτών μένουν εδώ και μήνες αναπάντητα και συνεχίζουν χωρίς την παραμικρότερη ένδειξη ευαισθησίας -λέμε τώρα- από τον Ευάγγ. Βενιζέλο ή τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v