Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 25 2012

ΝΔ: Με φάουλ & κίτρινες κάρτες ξεκινά το παιχνίδι

Με το… καλημέρα διαπιστώνονται οι πρώτες αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα (που είθε να μην αποδειχθεί συν τω χρόνω ετερόκλητο και μη λειτουργήσιμο).

Αφήνουμε κατά μέρος το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη λειτουργία του οικονομικού επιτελείου, παρότι είναι ουσιωδέστατο. Εφόσον ενέχεται ανθρώπινη πτυχή και διάσταση (ήδη από κάποια ΜΜΕ επιχειρείται… σκύλευση της όλης υπόθεσης), αναμένουμε την αίσια έκβαση και επανερχόμεθα.

Όμως, δεν μπορούμε να μη σταθούμε στην οπισθοχώρηση της Ν.Δ. σε 2-3 βασικά ζητήματα. Όπως θεωρούμε το «μεταναστευτικό» και την «αμνήστευση» όσων ενδεχομένως φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει ο τόπος.

Η αναδίπλωση της Ν.Δ. και η διατήρηση του περιβόητου νόμου Ραγκούση συνιστά(*) σοβαρό ολίσθημα, που θα το βρουν μπροστά της διογκούμενο η κοινωνία κι η πατρίδα.

Ωστόσο, θεωρούμε εξίσου σοβαρό (αν όχι σοβαρότερο) το ότι ο Αντ. Σαμαράς κάνει στροφή 180 μοιρλων σε ό,τι αφορά την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών (εάν και όπου αποδειχθούν…), διογκώνοντας (αντί κατευνάζοντας) το περί δικαίου κοινό αίσθημα.

Και η… κυβίστηση γίνεται ακόμη πιο θεαματική εάν όσα κατήγγειλε ο Δημ. Χατζησωκράτης (σε εκπομπή του Real FΜ) πως η πλευρά της Ν.Δ. δεν έθεσε καν ανάλογο αίτημα είναι ακριβή.

Έτσι, λοιπόν, ουδεμία επιτροπή, ούτε καν προσπάθεια (για τα μάτια, που λένε), για να δοθεί έστω η ψευδαίσθηση στο πόπολο πως το πολιτικό σύστημα συναισθάνεται το μέγεθος του… εγκλήματος που έχει συντελεστεί. Έξοχα!

(*) Πάντα κατά την ταπεινή εκτίμησή μας, καθώς γι' αυτό ή και για άλλα θέματα ο καθένας έχει τη δική του άποψη και θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v