Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2012

Μυτιληναίος vs Standard & Poor’s

Περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ομίλου το β΄ εξάμηνο εμφανίστηκε ο κ. Ε. Μυτιληναίoς κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου 6μήνου.

Ενδιαφέρον όμως είναι, κατά τη γνώμη μας, το ότι ο έμπειρος επιχειρηματίας «... εκτίμησε ότι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα θα βελτιώσει συνολικά και τη θέση του ομίλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι υποχρεώσεις του ΛΑΓΗΕ προς τον όμιλο ανέρχονται στα 118 εκατ. ευρώ».

Είναι μετρημένες στα... δάχτυλα του ενός χεριού οι συγκριτικά πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις νουνεχών επιχειρηματιών (ανάλογη θέση είχε εκφραστεί πρόσφατα και από τον Τιτάνα), έρχονται δε σε πλήρη αντίθεση με τις ζοφερές προβλέψεις ξένων οίκων αλλά και Ελλήνων αναλυτών κι ανθρώπων της αγοράς.

Τρόμαξε πολλούς, είναι αλήθεια (πόσο μάλλον μέσα στην κυβέρνηση), η εφιαλτική εκτίμηση της S&P για «ρυθμό» ύφεσης 10-11% στη διετία 2012-13 σε σημείο που αναφορές όπως αυτή του Ευ. Μυτιληναίου αποκτούν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Κατ' αρχάς γιατί διατυπώνονται τεκμηριωμένα, εκφέρονται δημόσια αλλά και γιατί η ορθότητά τους μένει να αποδειχθεί κόντρα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον.

Ενδιαφέρον από κάθε άποψη το (άτυπο) στοίχημα για το ποιος θα δικαιωθεί, η αμερικανική S&P ή ο πείσμων Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v