Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2013

Ομόλογα: Ένας ακόμα σηματωρός και για το ΧΑ

Τα ομόλογα είναι μία ιδιαίτερη και αρκετά σοφιστικέ αγορά, μας εκμυστηρευόταν εχθές το πρωί έμπειρος παίκτης, θέλοντας να υπεραμυνθεί της εκτίμησής του, πως μπορεί να υπάρξει αναστροφή. Βέβαια, σε εύλογο χρόνο και χωρίς να παραβλέπει τις δραματικές συνέπειες της ακολουθούμενης πολιτικής.

Έτσι το διορατικό θέμα του Χρ. Κίτσιου μας κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό καταγράφεται: «...Σημαντική αλλαγή κλίματος, με απτά ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στη δυνατότητα δανεισμού των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην... όρεξη των επενδυτών να επενδύσουν στο Χ.Α., φέρνει το ράλι που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων».

Όσον αφορά το Χ.Α. και τις μετοχές, αναφέρεται:«... Καυτό ερώτημα είναι αν η άνοδος των τιμών και η πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα μπορεί να ανατροφοδοτήσει τη δυναμική ανόδου και στο Χ.Α. Σύμφωνα με διαχειριστές, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις ελάχιστες περιπτώσεις μετοχών με ισχυρές ταμειακές ροές και δείκτες τιμής προς λογιστική αξία που υπολείπονται ακόμη ομοειδών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Η μείωση των spreads και η επακόλουθη μείωση του risk premium αυξάνει σε περιπτώσεις εταιρειών με τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους στόχους τιμής όταν εφαρμόζεται η μέθοδος της προεξόφλησης ταμειακών ροών, στο Χ.Α. όμως υπάρχουν ελάχιστες εταιρείες, σύμφωνα με τους ίδιους, που συνδυάζουν ισχυρές ταμειακές ροές και χαμηλές συγκριτικά αποτιμήσεις».


Ενδιαφέροντα όλα αυτά.

σ.σ.: εξίσου εύστοχη και η παρατήρηση (από το ίδιο θέμα του Χρ. Κίτσιου)

Βαγγέλης (10:14 - 08/01/13)
Κοίτα να δεις που αν (λέμε αν) η οικονομία ανακάμψει όσοι έχουν ελληνικά ομόλογα θα βγουν κερδισμένοι. Δηλαδή η ΕΚΤ και οι λίγοι που έμειναν εκτός PSI...
Όλο και αποσαφηνίζεται η εικόνα, θα λέγαμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v