Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2013

Εδάφιο 11 – Στο σφυρί η Εθνική κυριαρχία (*)

Τα ζητήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές μας ανεβάζει η αντιπολίτευση με αφορμή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ως νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή. Αυτό αναφέρεται από τον Αντ. Γαλανόπουλο (στην Ελευθεροτυπία της 14/1) με την κυβέρνηση να κινδυνεύει να συρθεί στην εκχώρηση «γης και ύδατος» στους δανειστές.

Η δημιουργία του περιβόητου «ειδικού λογαριασμού», οι προτεραιότητες των δανειστών μάλλον δικαιώνουν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης με τον Παν. Λαφαζάνη να εκτιμά, πως έτσι «δεσμεύουν εκ των προτέρων την υπογραφή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας».

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχειρεί να...διασκεδάσει τις οδυνηρές εντυπώσεις και τις ενδεχόμενες ζοφώδεις εξελίξεις ωστόσο φοβούμεθα, πως τα τελευταία γεγονότα από την υπόθεση των πετρελαϊκών αδειοδοτήσεων, την διαψεύδουν. Δυστυχώς, καθότι τα νεότερα από την υπόθεση του κοιτάσματος στη Θάσο, τα αποδεδειγμένα δικαιώματα της Energean Oil και την «χονδροειδή» παρέμβαση του Ευρωπαϊκού ΤΧΣ δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Δυστυχώς επαναλαμβάνουμε.

σ.σ. «ανεβάζουμε» - γιατί το ΧΑ, ο FTSE Large Cap- βρίσκονται σε κομβικό σημείο κατατοπιστικό διάγραμμα του δείκτη και τεχνική προσέγγιση του φίλου calculator- analysis.gr

(*) μεταφέρουμε ως έχει τον τίτλο του σχετικού άρθρου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v