Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2013

Μόνο ένας μπορεί να έχει δίκιο

Ανεβάζουμε εκτίμηση του Ιωάννη Δεληγιάννη και κατατοπιστικά διαγράμματα:

«Πολύ σημαντικές αποκλίσεις έχουν αναπτυχθεί αυτήν τη στιγμή στη Wall Street. Οι διαφοροποιήσεις αυτές αφορούν τη σχέση των μετοχών τόσο με τα 10years US bonds, όσο και με το δείκτη VIX (σχέση αντίστροφη).

Όπως λέγεται σχετικά, για τη σχέση μετοχών και bonds «μόνο ένας μπορεί να έχει δίκιο»... Και η Ιστορία έχει δείξει επανειλημμένα ότι αυτά είναι τα bonds.

Στα σχετικά επισυναπτόμενα διαγράμματα φαίνεται το αποτέλεσμα τέτοιων διαφοροποιήσεων κατά τα τελευταία 2 έτη. Καλοκαίρι 2011, Απρίλιος-Μάιος 2012 και Νοέμβριος 2012.

Όσο αφορά την τοπική συμπεριφορά των bonds, φαίνεται πως έχουν διασπάσει ήδη καθοδικά έναν τοπικό σχηματισμό κορυφής και πως κινούνται για λίγο ανοδικά για την επιβεβαίωση της γραμμής λαιμού (1,83-1,85).

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX αρνείται να σημειώσει νεότερα τοπικά χαμηλά, παρότι έχουμε νέα ιστορικά υψηλά σε DJIA & S&P 500 και η αγορά είναι σε κατάσταση πραγματικής ευφορίας.

Εάν τελικά τα bonds έχουν... δίκιο(!) θα έχουμε πολύ σημαντική διόρθωση, η οποία στα καθ' ημάς μπορεί να μεταφραστεί ως το δεύτερο καθοδικό πόδι της πρόσφατης πολύ σημαντικής διόρθωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v