Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2013

O Σαμαράς, η Κίνα και οι... προσδοκίες

Στον δρόμο του μεταξιού ο Αντ. Σαμαράς, ψηλά ο πήχης των προσδοκιών από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο, η... Σιν Λα στο επίκεντρο του κινεζικού ενδιαφέροντος.

Υπερθετικοί τίτλοι, πομπώδεις αναφορές εν όψει του ταξιδιού του Αντ. Σαμαρά στην Κίνα.

Και μακάρι αυτήν τη φορά να μην αποδειχτούν πομφόλυγες και επικοινωνιακά τεχνάσματα του εγχώριου συστήματος, όπως συμβαίνει παραδοσιακά από την εποχή ακόμη του Αντρέα Παπανδρέου! Ειδάλλως, 2-3 φεγγάρια αργότερα θα αναφερόμαστε σε ακόμη ένα δυσάρεστο deja vu της αναποτελεσματικότατης ελληνικής πολιτικής, της επιβεβαίωσης αρνητικών γνωρισμάτων της φυλής μας.

Μακάρι αυτήν τη φορά η επίσκεψη Σαμαρά να έχει σχεδιασθεί καλύτερα από τις προηγούμενες και να υπάρξει αποτέλεσμα. Ωστόσο, το παρελθόν (και φθάνει είπαμε μέχρι τον Αντρέα Παπανδρέου) μας κρατά προσγειωμένους(*) και με πολύ μικρό καλάθι.

(*) Προσγειωμένους και κυριολεκτικά, καθώς από την εποχή του ταξιδιού του Κ. Σημίτη εκκρεμεί η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αεροπορική σύνδεση Πεκίνου - Αθηνών.

σ.σ.: Μία απλή ματιά και μόνον στην καμπύλη (;) αφίξεων Κινέζων τουριστών στην χώρα μας, στον τόπο που οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες έχουν ονομάσει «τόπο με ιστορία παλιά όπως η δική τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v