Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2013

Ευημερούν 2-3 δείκτες, στα ύψη η ανεργία

Κατανοητή η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλει τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών (κάτι που άλλωστε αναγνωρίζεται από ξένους και Έλληνες αναλυτές).

Ωστόσο, από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, κρατάμε το εξής: "Από το μνημόνιο αναγκαστικά θα βγούμε στο τέλος του 2014, όταν το πρόγραμμα τελειώνει. Βέβαια ο στόχος μας είναι και η συμφωνία είναι ότι το 2014 δεν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%, όπως έλεγε το προηγούμενο μνημόνιο, αλλά θα το έχουμε στο τέλος του 2016".

Αλλά και στην παραδοχή του πως: "Θα θέλαμε πιο καλά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, στη δική μας κυβέρνηση θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ".

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής ο Γ. Στουρνάρας σε αντίθεση με πολλούς άλλους, που συνεχίζουν να ζουν στον...κόσμο τους.
 
Μακάρι να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του για πτώτη του δείκτη ανεργίας από το 2014.

Γιατί με βάση και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (ανεργία 27% τον Φεβρουάριο από 26,7% τον Ιανουάριο) και την έκρηξη του ποσοστού στους νέους στο 64,2% (άραγε πόσες γενιές πρέπει να καούν μέχρι να... λυτρωθεί ο τόπος;) ο εφιάλτης είναι γύρω μας.

Όταν μάλιστα ο κατά γενική εκτίμηση έγκυρος και νουνεχής Σάββας Ρομπόλης (επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) κάνει λόγο για πραγματική ανεργία στο ζοφώδες 34%(!) στο τέλος του 2013, δηλαδή για περίπου 1.750.000 ανέργους, ό,τι και να πουν οι πολιτικοί μένει... κενό γράμμα.

Δυστυχώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v