Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2013

Ούτε μία μέρα...

Προχθές κυβέρνηση και «Εργάνη» μόνο που δεν πανηγύριζαν για τη μείωση(?) της ανεργίας, εχθές η ΕΛΣΤΑΤ τη μετρούσε στο 27% που είναι και νέο θλιβερό ρεκόρ για έναν δείκτη που, ας μην γελιόμαστε, αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας.

Ούτε μία μέρα δεν κράτησε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης(*) με την καλλιέργεια προσδοκιών πως το κλίμα βελτιώνεται, ότι ο τάδε δείκτης και το δείνα έλλειμμα.

Πράγματι 2-3 δείκτες αναδεικνύουν κάποιες πρώτες ισχνές ενθαρρυντικές ενδείξεις. Και μακάρι να υπάρξει συνέχεια. Όμως πρόκειται για (επιεικώς) αμετροέπεια, έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας ή μήπως άκριτο «πολικαντισμό» να βγαίνεις «αυτοεπαιρόμενος» για να προβάλλεις ένα ανύπαρκτο αποτέλεσμα.

Και επειδή ως πατέρας (ενός 15χρονου νεαρού) προσέχω πρώτα τις λεγόμενες ευαίσθητες ηλικίες, «πρωταθλητές» στην ανεργία είναι οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών (54,2%) και ακολουθούν με 36,2% οι ηλικίας 25-34 ετών.

σ.σ. Έτυχε να δω εχθές σε κάποιο κανάλι τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και την υπουργό Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη. Να αναφέρονται σε δημιουργία(?) -επί της ουσίας- δέκα χιλιάδων εποχικών στον τουρισμό.

Μάλιστα, χωρίς μία αναφορά σε θέματα αποδοχών και ασφάλισης. Τι να πει κανείς, όταν υπερπροβεβλημμένα από MEGAλα συμφέροντα άτομα -και μάλιστα νεαρά- όπως η κ. Κεφαλογιάννη δείχνουν να ζουν σε άλλη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v