Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτι κινείται στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Μετά από μια δραματική βουτιά στη ζήτηση και την κατακόρυφη πτώση του κόστους ενοικίασης οι εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μπορούν τώρα να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο…

Η πετρελαϊκή βιομηχανία έζησε το δικό της «τρενάκι του τρόμου» τα τελευταία χρόνια με τις τιμές του μαύρου χρυσού να κάνουν βουτιά και μετά να ανακάμπτουν ελαφρά.

Ένα από τα μεγάλα θύματα ήταν οι εταιρείες που διαχειρίζονται πλωτές εξέδρες εξόρυξης τονίζει ο Alan Livsey με τις τιμές των μετοχών τους να υποχωρούν κοντά σε χαμηλά δεκαετίας.

Οι ημερήσιες τιμές ενοικίασης για εξόρυξη σε μεγάλα βάθη έπεσαν 70% ακόμα και για τις πλέον σύγχρονες μονάδες, σε τιμές που η αγορά είχε να δει από το 2004.

Ωστόσο ο αναλυτής των Financial Times βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. Η ζήτηση άρχισε να τσιμπάει. Παράλληλα η διάλυση εξεδρών είναι σε ιστορικά υψηλά και οι παραδόσεις νέων ενδέχεται να καθυστερήσουν.

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v