Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η Apple μπήκε στα... χωράφια του Netflix

H νέα υπηρεσία streaming επισκίασε το iPhone 11 στην ετήσια εκδήλωση της Apple στην Καλιφόρνια. Πού αποδίδουν οι αναλυτές την αλλαγή στρατηγικής από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, το νέο iPhone δεν ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση στην ετήσια εκδήλωση της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Αντίθετα, η προσοχή του κοινού ήταν στραμμένη στην νέα υπηρεσία Apple TV+, η οποία υπόσχεται να προσφέρει πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο στην άκρως ανταγωνιστική τιμή των 4,99 δολαρίων τον μήνα.

Είναι περίπου η μισή από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές και το ένα τρίτο από την τιμή της premium συνδρομής στο HBO. Μόλις ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε το κόστος της μηνιαίας συνδρομής η τιμή των μετοχών του Netflix και της Disney σημείωσαν βουτιά.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές στο βίντεο των Financial Times, η αντίδραση του κοινού στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας streaming της Apple ίσως να σηματοδοτεί και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Με τα περιθώρια αύξησης των πωλήσεων των έξυπνων κινητών να περιορίζονται, οι κατασκευαστές ανεβάζουν διαρκώς τις τιμές τους. Η Apple επιχειρεί να ακολουθήσει τώρα διαφορετική στρατηγική, αναδεικνύοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v