Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tips από το μεγάλο συνέδριο crypto των Financial Times

Η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό κόσμο και τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι θέσεις παικτών της αγοράς και οι κεντρικές τράπεζες.

Τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές και τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων διατύπωσαν σε δημοσιογράφους των Financial Times φορείς άσκησης πολιτικής και παράγοντες της αγοράς.

O κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας,Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, τόνισε ότι τα κρυπτονομίσαμτα είναι μια τεχνολογική υπόσχεση που δίνει ώθηση στην καινοτομία, αλλά προειδοποιεί ότι χωρίς το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο δημιουργούν τον κίνδυνο κατακερματισμού στον τομέα των πληρωμών. 

Ο CEO της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, υπογράμμισε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να υπάρξουν από μόνα τους και πρέπει να χτιστεί μια γέφυρα ανάμεσα στον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό κόσμο και τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. 

H CEO του Global Blockchain Business Council, Σάντρα Ρο, υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να δώσουν λύσεις στην ολοκλήρωση μικρών συναλλαγών και δανειοδοτήσεων με απρόσκοπτο τρόπο και λιγότερο κόστος.

Στέλεχος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, Xιούνγκ Σονγκ Σιν, επισήμανε ότι τα ίδια τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν αποδείξει ως τώρα ότι έχουν καμία χρήσιμη λειτουργία, αλλά η τεχνολογία στην οποία στηρίζονται είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μπορεί να προσφέρει λύσεις στις κεντρικές τράπεζες. 

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v