Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Νέες "κορυφές" κατακτά ο χρυσός

Οι τιμές του χρυσού ανήλθαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ και οι treaders θεωρούν τώρα τα 1.100 δολάρια τον νέο "στρογγυλό" στόχο, ενώ η Barclays δεν θεωρεί απίθανη μέσα στον επόμενο χρόνο αναρρίχηση στα 1.500 δολάρια.

Νέες
Οι τιμές του χρυσού ανήλθαν σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ τα βασικά μέταλλα εμφάνισαν ευρεία άνοδο και οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν, καθώς όλες οι αγορές εμπορευμάτων αποκόμισαν στήριξη από τη μεγαλύτερη αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ο χρυσός ανήλθε στα 1.067 δολ. ανά ουγκιά, νέο ιστορικό ρεκόρ.

Οι treaders έχουν επικεντρωθεί στα 1.100 δολάρια τα οποία θεωρουν τον νέο "στρογγυλό" στόχο του χρυσού, ενώ οι τεχνικοί αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο "να μην υποτιμήσουμε την προοπτική αναρρίχησης στα 1.500 δολάρια".

Πάντως, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν να φοβούνται ότι πιθανή ανάκαμψη του δολαρίου θα προκαλέσει διόρθωση στις τιμές του χρυσού, καθώς οι θέσεις των hedge funds παραμένουν επιθετικά σταθμισμένες υπέρ των long τοποθετήσεων (με πρόβλεψη για άνοδο των τιμών).

Τα τελευταία στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission δείχνουν ότι οι κερδοσκοπικές καθαρές long θέσεις ανήλθαν στο ρεκόρ των 239.668 συμβολαίων την περασμένη εβδομάδα, με αύξηση 3,6% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Copyright The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus