Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ χρυσού εισάγει η Κίνα

Οι κινεζικές εισαγωγές χρυσού από το Χονγκ Κονγκ, ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, με αγορές 56,9 τόνων του πολυτίμου μετάλλου, μέγεθος 6πλάσιο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010.

  • Leslie Hook (Πεκίνο), Robert Cookson (Χονγκ Κονγκ)
Ρεκόρ χρυσού εισάγει η Κίνα
Οι κινεζικές εισαγωγές χρυσού από το Χονγκ Κονγκ, που χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τις αγορές της Κίνας από το εξωτερικό, ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, αφού οι αγορές αυτού του μήνα αντιστοιχούσαν στις μισές περίπου από το σύνολο του 2010.

Η αγοραστική μανία εκδηλώθηκε παράλληλα με την κάθετη πτώση της τιμής του πολυτίμου μετάλλου, το οποίο έφτασε στο ρεκόρ των 1.920 δολ. ανά ουγκιά τον Σεπτέμβριο και διολίσθησε στα 1.534 δολ. τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η εκτίναξη των εισαγωγών θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι Κινέζοι θα αυξάνουν τις αγορές ενόψει του κινεζικού νέου έτους, την περίοδο – κλειδί για αγορές του πολύτιμου μέταλλου από τους καταναλωτές.

Η Κίνα είναι η δεύτερη ισχυρότερη καταναλώτρια χρυσού στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, η Κίνα εισήγαγε το ρεκόρ των 56,9 τόνων χρυσού τον Σεπτέμβριο, μέγεθος 6πλάσιο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010. Οι μηνιαίες εισαγωγές χρυσού στο μεγαλύτερο τμήμα του 2010 και φέτος ήταν περίπου 10 τόνοι αλλά οι αγορές εκτινάχθηκαν τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όταν εισήχθησαν 140 τόνοι. Στο σύνολο του 2010 είχαν γίνει εισαγωγές 120 τόνων χρυσού.

Η επενδυτική ζήτηση για χρυσό από την Κίνα είναι επίσης πολύ ισχυρή φέτος, ως μέθοδος κάλυψης στην απειλή πληθωρισμού. Οι τραπεζικές καταθέσεις στην Κίνα προσφέρουν μηδενικά πραγματικά επιτόκια, ενώ άλλες μορφές επενδύσεων είναι δυσεύρετες, καθώς το Πεκίνο περιορίζει αυστηρά τις πωλήσεις ακινήτων και το χρηματιστήριο έχει υποτονική εμφάνιση.
© The Financial Times Limited 2011. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v