Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ambrosia Capital: Νέες αυξημένες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Πού βάζει τον πήχη ο οίκος και ποιο είναι το περιθώριο ανόδου για τις μετοχές. Ο κρίσιμος ρόλος της επιστροφής των μερισμάτων και οι δύο προτιμώμενοι όμιλοι.

Ambrosia Capital: Νέες αυξημένες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Η Ambrosia Capital επαναλαμβάνει τη θετική της άποψη για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη υποαπόδοση σε σχέση με τις βασικές ευρωπαϊκές τράπεζες στην περιφέρεια και στις ευρωπαϊκές τράπεζες γενικότερα.

Οι τιμές-στόχοι είναι 10,10 ευρώ για την ΕΤΕ από 7,95 ευρώ πριν, 2,70 ευρώ για τη Eurobank από 2,05 ευρώ, 2,15 ευρώ για την Αlpha Bank από 1,90 ευρώ και, τέλος, 5,30 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 3,95 ευρώ πριν. Τα περιθώρια ανόδου είναι 40% και 41% για τις Eurobank και ΕΤΕ, 33% για την Alpha Bank και 36% για την Πειραιώς.

«Επαναλαμβάνουμε τις αξιολογήσεις αγοράς και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Αναμένουμε ότι η συνέχιση της τάσης επαναξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών θα οδηγηθεί από την έναρξη της καταβολής μερισμάτων. Με την εστίαση να μετατοπίζεται σταθερά στα μερίσματα, προτιμούμε τη Eurobank και την ΕΤΕ, χάρη στο ισχυρό προφίλ RoTE και τα άφθονα επίπεδα κεφαλαίων τους, τα οποία θα πρέπει να στηρίξουν σχετικά υψηλότερους δείκτες πληρωμών κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο έως τριών ετών. Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται επί του παρόντος σε 0,68 φορές τον δείκτη P/TBV για το 2025 και δείκτη RoTE το 2026 στο 12,5%», εξηγεί η Ambrosia Capital.

Τα βασικά σημεία που επισημαίνει η Ambrosia είναι τα ακόλουθα:

  1. Ο δείκτης RoTE θα ομαλοποιηθεί πάνω από το 12% το 2026, γεγονός που θα πρέπει να στηρίξει την επαναξιολόγηση.
  2. Οι επιδόσεις των καθαρών εσόδων από τόκους θα παραμείνουν ισχυρές παρά τα χαμηλότερα επιτόκια.
  3. Οι πληρωμές μερισμάτων είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν φέτος και να απομακρύνουν τυχόν εναπομένουσες ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα του κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v