Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin και πάλι ασταμάτητο

Έως τα 7.350 δολάρια έφτασε τις τελευταίες ώρες το Bitcoin, που από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 95%. Στο "πάρτι" συμμετέχουν εδώ και δυο ημέρες και τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin και πάλι ασταμάτητο
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Όταν αναφέραμε πριν λίγες ημέρες ότι το Bitcoin σπάει τις αλυσίδες, ούτε και εμείς δεν περιμέναμε πως θα μας επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα και τόσο δυνατά. Η κίτρινη οριζόντια γραμμή στο επίπεδο των 6.000 δολαρίων, όντως αποτελούσε ισχυρό εμπόδιο στην άνοδο. Απόδειξη είναι πως το Bitcoin κοντοστάθηκε για λίγες ημέρες αναποφάσιστο (με το λευκό πλαίσιο έχουμε βάλει σε ζουμ το ωριαία διάγραμμα). Ωστόσο η δυναμική που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα ήταν μεγάλη. Από την στιγμή που διασπάστηκε η αντίσταση προς τα πάνω με πολύ μεγάλο όγκο, δεν υπήρχε τίποτα να το συγκρατήσει.

Η ανώτατη τιμή που έκανε τις τελευταίες ώρες ήταν 7.350 δολάρια. Ξέρετε πότε έπιασε για πρώτη φορά αυτήν την τιμή; Στις 4 Νοεμβρίου του 2017, κατά σύμπτωση και πάλι Σάββατο. Γιατί σας το λέμε; Επειδή αρκούσαν 42 ημέρες για να φτάσει την ανώτατη τιμή που έφτασε ποτέ, τα 20.000 δολάρια! Μέσα σε ένα μήνα και 12 ημέρες.  

Εννοείται σε καμία περίπτωση δεν υπαινισσόμαστε πως σε 42 ημέρες θα φτάσουμε και πάλι το προηγούμενο υψηλό, αλλά αποτελεί μια ένδειξη για να αντιληφθείτε την ταχύτητα που κινείται το Bitcoin και η παρέα του. Πού θα σταματήσει; Άγνωστο πλέον. Για τα crypto μιλάμε. Ένα σχετικά νέο περιουσιακό στοιχείο που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα.

Μέχρι στιγμής οι μεγάλοι παίκτες ήταν αυτοί που είχαν το πλεονέκτημα και αυτοί που αγοράζανε ψηλά ήταν οι ιδιώτες. Η «μαρίδα» όπως την ονομάζουν υποτιμητικά. Αυτή την φορά έχουμε το ανάποδο. Για πρώτη φορά στην χρηματιστηριακή ιστορία τα golden boys θα αγοράσουν ακριβότερα. Όταν θα μπει η Fidelity και οι άλλοι μεγάλοι παίκτες της Wall Street, θα αναγκαστούν αγοράσουν πολύ υψηλότερα από όσο ο μέσος ιδιώτης που πίστεψε στην φιλοσοφία του Bitcoin.

Το ότι έσπασε την τεχνική και ψυχολογική αντίσταση των 6.000 δολαρίων ήταν ο πρώτος λόγος, αλλά όχι ο μοναδικός. Ο δεύτερον είναι πως επειδή ακριβώς σε αυτό το σημείο πάρα πολλοί περιμένανε για να σορτάρουν, το καύσιμο πυροδοτήθηκε. Γιατί; Επειδή συνέβη το λεγόμενο short covering. Δηλαδή όσοι είχαν τοποθετηθεί υπέρ της πτώσης και μάλιστα με μόχλευση, έχαναν πολλά και αναγκάστηκαν να κλείσουν τις θέσεις τους.

Και πως κλείνει μια short θέση; Με εντολές αγοράς. Η πορεία της τιμής του Bitcoin ήταν τέτοια που ανάγκασε τους ίδιους τους «σορτάκιδες», να δίνουν εντολές αγοράς, ενισχύοντας χωρίς να το επιδιώκουν την άνοδο.

Η αγορά έχει την τάση να αιφνιδιάζει. Σπάνια πάει προς τα εκεί που θέλουν οι πολλοί. Οι περισσότεροι ήταν πεπεισμένοι πως ήταν πολύ ισχυρό το εμπόδιο των 6.000 για να σπάσει τόσο εύκολα. Αυτοί ήταν που ενίσχυσαν την ένταση της ανόδου. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους «σορτάκιδες» αλλά και σε εκείνους που είχαν πουλήσει το τελευταίο διάστημα, ελπίζοντας να αγοράσουν φτηνότερα. Φοβούμενοι πως θα χάσουν το τρένο, πανικόβλητοι αγόραζαν σε όποια τιμή βρίσκανε.

Στο πάρτι συμμετέχουν εδώ και δυο ημέρες και τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Όπως βλέπουμε η μικρότερη άνοδος είναι 5,73% στο XRP και η υψηλότερη στο Bitcoin Cash με 24,71%. Το Bitcoin αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος διαπραγματεύεται στα 7.342 δολάρια με άνοδο σε 24ωρη βάση 8.35%. Από την αρχή του έτους έχει πραγματοποιήσει άνοδο 95%.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v