Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin, o Buffett και το γεύμα των 4,6 εκατ. δολαρίων

Μπορεί άραγε στη διάρκεια ενός γεύματος ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett να αποκτήσει μια πιο θετική άποψη για το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα; Ο Justin Sun θα το επιχειρήσει και θα χρειαστεί να πληρώσει τον ακριβό λογαριασμό.

Το Bitcoin, o Buffett και το γεύμα των 4,6 εκατ. δολαρίων
  • Του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 42 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι είναι εκατομμυριούχοι. Φανταστείτε πού θα εκτοξευόταν η τιμή του Bitcoin, αν αποφασίζανε οι περισσότεροι να αποκτήσουν ένα, μόνο ένα κομμάτι ο καθένας, για τη συλλογή τους*. Θυμίζουμε πως η ποσότητα των Bitcoin δεν μπορεί να υπερβεί τα 21 εκατομμύρια, τα οποία θα συνεχίζουν να βγαίνουν για ακόμα έναν αιώνα. Αυτή τη στιγμή στην κυκλοφορία υπάρχουν 17,7 εκατομμύρια, αλλά υπολογίζεται πως 3 με 4 εκατομμύρια έχουν χαθεί οριστικά.

Ας μη μείνουμε όμως γενικά στους δισεκατομμυριούχους, ας πάμε σε έναν μόνο, τον Warren Buffett. Φανταστείτε τι επίπτωση θα υπήρχε στην αγορά των crypto, αν ξαφνικά δηλώσει υπέρμαχος του Bitcoin. Τι μεταστροφή θα υπήρχε στους απλούς πολίτες, που τώρα το βλέπουν με δυσπιστία, αν ο διάσημος επενδυτής μετάνιωνε για την επανειλημμένα αρνητική άποψη που έχει εκφράσει για το Bitcoin.

Έτσι εύκολο είναι όμως να αλλάξει γνώμη ο Buffett; Κι όμως, δεν είναι απίθανο. Καταρχήν, δεν θα είναι η πρώτη φορά που αλλάζει άποψη, ειδικά σε θέματα νέων τεχνολογιών, όπου δεν έχει αποδειχθεί τόσο διορατικός. Όπως για παράδειγμα την Apple και την Amazon, τις οποίες είχε απορρίψει όταν η μετοχή τους άξιζε λίγα μόλις δολάρια. Τις αγόρασε όταν είχαν φτάσει σε κεφαλαιοποίηση αρκετών εκατοντάδων δολαρίων.

Τι μπορεί να κάνει τον Buffett να αλλάξει άποψη; Μόνο μία περίπτωση. Να συζητήσει το θέμα με κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο σε βάθος. Πόσο πιθανό είναι να δεχτεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του; Μα δεν τίθεται θέμα. Έχει δεχτεί ήδη.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Tron, Justin Sun, κέρδισε στη δημοπρασία που διενεργεί κάθε χρόνο ο Buffett για να γευματίσει μαζί του. Ο Sun κατάθεσε το ποσό-ρεκόρ των 4.567.888 δολαρίων στο ίδρυμα GLIDE, που επικεντρώνεται στη βοήθεια των οικονομικά υποβαθμισμένων και καταπιεσμένων κοινοτήτων.

Το Tron είναι το Νο 12 κρυπτονόμισμα από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, με κεφαλαιοποίηση 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. O Sun είναι άτομο με ικανότητες στην επικοινωνία. Είναι κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει για το TRON μια από τις πιο πολυπληθείς κοινότητες στα crypto.

Μη βιαστείτε να υποτιμήσετε τις επιπτώσεις του γεύματος με τον Buffett. Ο Sun προσκάλεσε να έρθουν μαζί του όλοι οι ιδρυτές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων. Η προσφορά εξάλλου προβλέπει πως ο νικητής έχει την ευκαιρία να προσκαλέσει επτά επισκέπτες για να τον συνοδέψουν. Λέτε να επιτύχουν τίποτα; Σύντομα θα ξέρουμε.

Ανησυχητικά σημάδια

Καλά τα όνειρα, για να περάσουμε όμως στην πεζή πραγματικότητα. Ο Willy Woo, ένας από τους πιο έγκυρους μελετητές, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα ανησυχητικό διάγραμμα. Όπως ισχυρίζεται, η τιμή που έχει αυτή την περίοδο το Bitcoin έχει ξεπεράσει τη ροή των οργανικών επενδυτών, με απόκλιση που έχει παρατηρηθεί μόνο το 2013 και το 2017. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, λίγο αργότερα ακολούθησε σημαντική διόρθωση. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι αυτό θα ξανασυμβεί. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα στην αγορά.

Συνεχίζουν να μας έρχονται μηνύματα που αφορούν τον Πέτρο Κωστόπουλο και τη σχέση του με το Bitcoin. Έχουμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό και πάλι στο θέμα. Προσοχή σε τέτοιου τύπου καταχωρίσεις στο Facebook, που οδηγούν σε ύποπτα sites. Πρόκειται περί απάτης. Η «είδηση» και η φωτογραφία κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές. Από ό,τι μάθαμε, ο ίδιος ο Κωστόπουλος έχει υποβάλει μηνύσεις για τα συγκεκριμένα «δημοσιεύματα».

Αν είστε αρχάριος στον χώρο και ενδιαφέρεστε να επενδύσετε, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων, καλύτερα ρωτήστε κάποιον που να έχει αγοράσει, που να έχει ασχοληθεί. Δυστυχώς με κάτι τέτοια ο κόσμος χάνει τα χρήματά του και μετά κατηγορεί το Bitcoin.

Η αγορά σήμερα

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, με εξαίρεση και πάλι το Bitcoin SV. Την πιο καλή απόδοση σημειώνει το Litecoin, που έχει σκαρφαλώσει στα 113,39 δολάρια, με ποσοστό 8,36%.

* Την ιδέα τη διαβάσαμε από τον Γιάννη Κουκουφίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v