Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Libra το όνομα του νέου κρυπτονομίσματος

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τις ρωμαϊκές μετρήσεις βάρους, το αστρολογικό σήμα της δικαιοσύνης και τη γαλλική λέξη για την ελευθερία, τόνισε ο David Marcus, που ηγείται του πρότζεκτ. Πώς λειτουργεί, ποιες εταιρείες το στηρίζουν.

Facebook: Libra το όνομα του νέου κρυπτονομίσματος

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τα σχέδιά του για την κυκλοφορία κρυπτονομίσματος με την ονομασία Libra παρουσίασε το Facebook, την Τρίτη.

Όπως σημειώνει το Reuters, πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της προσπάθειας του κοινωνικού δικτύου για επέκταση πέρα από τα social media και μετακίνηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις διεθνείς πληρωμές.

Το Facebook έχει συνδεθεί με 28 συνεργάτες, σε μία οντότητα με έδρα τη Γενεύη, που αποκαλείται Σύλλογος Libra, ο οποίος θα διοικεί το νέο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Εχει επίσης δημιουργήσει μία θυγατρική με την ονομασία Calibra, που θα προσφέρει ψηφιακά πορτοφόλια για να αποθηκεύει κάποιος, να στέλνει και να δαπανά τα Libras.

Το όνομα «Libra» είναι εμπνευσμένο από τις ρωμαϊκές μετρήσεις βάρους, το αστρολογικό σήμα της δικαιοσύνης και τη γαλλική λέξη για την ελευθερία, σημείωσε ο David Marcus, πρώην στέλεχος της PayPal, που ηγείται του πρότζεκτ. 

«Ελευθερία, δικαιοσύνη και χρήμα, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ», πρόσθεσε. 

Το πορτοφόλι θα είναι διαθέσιμο ως επέκταση στις εφαρμογές επικοινωνίας Messenger και WhatsApp, καθώς και ως ανεξάρτητη εφαρμογή.

Στους συνεργάτες του ψηφιακού νομίσματος του Facebook περιλαμβάνονται ονόματα όπως: Mastercard, Visa, Spotify, PayPal, eBay, Uber, Vodafone Group, Andreessen Horowitz.

Ελπίζουν ότι θα έχουν 100 μέλη μέχρι την κυκλοφορία του Libra κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020. Κάθε μέλος έχει μία ψήφο σε ουσιαστικές αποφάσεις όσον αφορά το δίκτυο του κρυπτονομίσματος, ενώ οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν τουλάχιστον $10 εκατ. για να μπουν σε αυτό. Το Facebook δεν σχεδιάζει να παραμείνει σε ηγετικό ρόλο μετά το 2019.

Στη σχετική του ανακοίνωση το Facebook αναφέρει πως οι μισοί ενήλικες στον κόσμο δεν έχουν σήμερα ούτε καν τραπεζικό λογαριασμό και πως το κόστος αυτού του αποκλεισμού, καθώς 70% των μικρών επιχειρήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πίστωσης ενώ κάθε χρόνο ποσό 25 δισ. δολαρίων δαπανάται σε κόστη αποστολής εμβασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v