Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμανία: 10% φορολόγηση στα κέρδη από αγορά και πώληση crypto

Δηλώνονται ως «εισόδημα από άλλες πηγές», με τη χώρα να είναι από τις πρώτες που ρύθμισαν φορολογικά τη νέα αυτή οικονομική δραστηριότητα.

Ρουμανία: 10% φορολόγηση στα κέρδη από αγορά και πώληση crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Με αυτοτελή συντελεστή 10% επί των κερδών, αντίστοιχο με τον συντελεστή 10% που καταβάλλουν οι Ρουμάνοι για κάθε είδους εισόδημά τους, θα φορολογείται η αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων στη Ρουμανία, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, επικαλούμενα τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τα αρμόδια υπουργεία.

Τα κέρδη από την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων δηλώνονται ως «εισόδημα από άλλες πηγές», διευκρινίζεται και προστίθεται ότι η Ρουμανία είναι μία από τις πρώτες χώρες που ρύθμισαν φορολογικά τα κέρδη από τη νέα αυτή οικονομική δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα της ολλανδικής τράπεζας ING προκύπτει ότι 12 στους 100 Ρουμάνους χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν πως κατέχουν κρυπτονομίσματα. Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην έρευνα, μετά το 18% της Τουρκίας και αρκετά πάνω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v