Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί σήμερα άνω του 5% το Bitcoin

Πτωτικά κινείται η αγορά των crypto σήμερα. Αυτή την ώρα, το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 10.974 δολάρια, έχοντας απώλειες 5,55% σε σχέση με την τιμή που είχε 24 ώρες πριν.

Υποχωρεί σήμερα άνω του 5% το Bitcoin
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Καλοκαίριασε, η θερμοκρασία είναι στα ύψη, αλλά όχι τόσο όσο στην αγορά των crypto. Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα του Bitcoin, μετά την ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης στην περιοχή των 7.500 με 8.900 δολαρίων (λευκές οριζόντιες γραμμές), ακολούθησε η εκτόξευση μέχρι τις 14.000 δολάρια. Όπως αναμενόταν, τώρα φαίνεται να βρισκόμαστε σε μια άλλη συσσώρευση, όπως απεικονίζεται στον τριγωνικό σχηματισμό που σκιαγραφείται με τις θαλασσί γραμμές. Η διάσπαση, είτε της ανοδικής είτε της πτωτικής πλευράς, πιθανότατα θα οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη κίνηση.

Περί ευχών

Ξέρετε τι εύχονται όλοι όσοι ασχολήθηκαν από νωρίς με το Bitcoin; Να είχαν αγοράσει ακόμα περισσότερα. Όπως μας έχει πει κάποιος που ασχολήθηκε από νωρίς με τον χώρο των crypto, ο Ιωάννης Κουκουφίκης, το Bitcoin είναι σαν το sex. Στην αρχή είσαι περίεργος, κατόπιν γίνεσαι ζηλιάρης που οι άλλοι το κάνουν και όχι εσύ. Τέλος, μόλις το δοκιμάσεις, θέλεις ακόμα πιο πολύ.

Το δεύτερο που θα εύχονταν να είχαν κάνει οι παλιότεροι ήταν να είχαν πάρει την ασφάλεια των Bitcoin τους πολύ πιο σοβαρά. Δύσκολα θα βρεις κάποιον πολύ παλιό του χώρου, που να μην έχει χάσει Bitcoin. Είτε επειδή χάλασε ο υπολογιστής του, είτε επειδή του κλέψανε το laptop, είτε επειδή απλά ξέχασε ή έχασε τους κωδικούς του.

Βλέπετε, όταν με 100 ευρώ μπορείς να πάρεις 100 ή 150 Bitcoin, δεν τους δίνεις πολλή σημασία. Ξέρεις πως και να τα χάσεις, θα δώσεις άλλα τόσα και θα πάρεις καινούργια. Δεν ξοδεύεις 100 ευρώ για την ασφάλειά τους. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, αυτές οι ημέρες είναι παρελθόν εδώ και πολύ καιρό.

Το να έχεις ένα μηχανισμό ασφαλείας είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ, όχι πολυτέλεια. Για την ακρίβεια, καλύτερα να μην έχεις μόνο ένα πορτοφόλι, αλλά να μοιράσεις τα crypto σου σε περισσότερα. Ειδικά αν το ποσό είναι σημαντικό. Αν μάλιστα έχεις τοποθετήσει σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα τις οικονομίες της οικογένειάς σου, έχεις κάθε λόγο να υπερβάλλεις στο θέμα της ασφάλειας. Καλά κάνετε και μην παρασύρεστε από τους άλλους που μπορεί να σας χαρακτηρίζουν ιδιόρρυθμο.

Μια συνηθισμένη ερώτηση που μας κάνουν, είναι αν θα πρέπει για ασφάλεια να αφήσουν τα crypto τους σε γνωστά ανταλλακτήρια, όπου έχουν υψηλά μέτρα προστασίας. Κατηγορηματικά όχι! Στα ανταλλακτήρια αφήνουμε τα χρήματά μας μόνο αν θέλουμε να κάνουμε trading. Αλλιώς, πίσω στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Σε συσκευές που δεν έχουν σύνδεση με το Internet.

Είναι αργά τώρα να αγοράσουμε Bitcoin;

Η αγορά των crypto είναι διεθνής, αλλά δεν παύει να είναι ακόμα μικρή. Η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είναι 320 δισ., με το 62% να είναι μόνο το Bitcoin και το 38% όλα τα υπόλοιπα. Η κεφαλαιοποίηση μόνο της Mastercard είναι 280 δισεκατομμύρια δολάρια. Της Visa είναι 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνεπώς, αν πιστεύεις στη διάδοση της χρήσης του blockchain, δεν είναι καθόλου αργά για να μπεις στον χώρο. Ίσα ίσα που είναι πολύ νωρίς! Πώς αποδεικνύεται; Από το ελάχιστο ποσοστό που κάνει χρήση και από την αρνητική προκατάληψη που ακόμα υπάρχει. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς που έχουν επιλέξει κρυπτονομίσματα, αποσκοπεί στην κερδοσκοπία. Ακόμα δεν έχουμε δει τη χρησιμότητα του να διεισδύει στην καθημερινότητά μας.

Η αντιστοιχία του blockchain με το Internet είναι πως είμαστε στην αρχική φάση του dial up. Τότε πολλοί βρίσκανε προβλήματα, δεν πιστεύανε πως θα εξαπλωθεί το Internet (για κάποιο διάστημα ούτε ο Bill Gates το πίστευε), ότι θα το χρησιμοποιούν να διακινούν παιδική πορνογραφία και να ανταλλάσσουν μηνύματα οι τρομοκράτες. Ναι, έγινε και αυτό, αλλά αντίστοιχα αυξήθηκε η ικανότητα και των διωκτικών αρχών.

Τελικά, σαν αποτέλεσμα της εξάπλωσης του Internet, είναι να διακινούνται βίντεο με χαριτωμένα μωράκια και να ανακαλύπτεις από την άλλη άκρη του κόσμου ανθρώπους για να ανταλλάσσεις ιδέες και απόψεις.

Αν νομίζεις ότι δεν έχει μέλλον αυτή η τεχνολογία ή ότι είναι σε φάση κορεσμού, τότε μην ασχοληθείς ή αν έχεις επενδύσει, ρευστοποίησε το γρηγορότερο. Αντίθετα, αν νομίζεις ότι θα εξαπλωθεί, άρχισε να μαθαίνεις περισσότερα. Μην αγοράσεις πριν μάθεις γι' αυτό. Πρώτα καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό στο οποίο επενδύουμε και κατόπιν επενδύουμε. Όχι το ανάποδο!

Η αγορά σήμερα

Πτωτικά κινείται η αγορά των crypto σήμερα. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, είμαστε στη φάση της συσσώρευσης, που αποτελεί το επόμενο λογικό στάδιο μετά την εκρηκτική άνοδο στο πρόσφατο διάστημα. Αυτή την ώρα το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 10.974 δολάρια, έχοντας απώλειες 5,55% σε σχέση με την τιμή που είχε 24 ώρες πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v