Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενώπιον της Γερουσίας το Facebook για το Libra

Την επιφυλακτικότητα που προκαλούν τα σχέδιά του για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Facebook. «Ανάκριση» κορυφαίου στελέχους του από την Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας.

Ενώπιον της Γερουσίας το Facebook για το Libra

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αμερικανοί βουλευτές και από τα δύο στρατόπεδα αναμένεται σήμερα να «ανακρίνουν» το Facebook αναφορικά με τα σχέδιά του να λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα, την ώρα που το σχέδιο αυτό συνεχίζει να συγκεντρώνει τα έντονα διερευνητικά βλέμματα ρυθμιστικών φορέων και πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

Το Facebook προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κλίμα επιφυλακτικότητας για να εξασφαλίσει τη στήριξη της Ουάσινγκτον, αφού εξέπληξε τις ρυθμιστικές αρχές και τους βουλευτές με την ανακοίνωσή της στις 18 Ιουνίου ότι ελπίζει να λανσάρει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, το Libra, το 2020.

Έκτοτε έχει βρεθεί αντιμέτωπο με ένα μπαράζ κριτικής από φορείς χάραξης πολιτικής και ρυθμιστικούς φορείς του χρηματοπιστωτικού κλάδου εντός και των εκτός των ΗΠΑ, που φοβούνται ότι η μαζική υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος από τα 2,38 δισ. χρήστες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αλλάξει άρδην το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι επικριτές εμφανίζονται οργισμένοι που η εταιρεία προχώρησε τόσο πολύ με τα σχέδιά της για το κρυπτονόμισμα χωρίς την εκτεταμένη συμβολή από τους φορείς χάραξης της πολιτικής, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ήδη στο προσκήνιο για θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας θα θέσει τα ερωτήματά της στον Ντέιβιντ Μάρκους, το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας που είναι αρμόδιος για το σχέδιο αυτό, σε μια σειρά ζητημάτων, από το πώς το Libra θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια νομισματική πολιτική έως το πώς θα γίνει η διαχείριση των δεδομένων των πελατών.

Ο Μάρκους, που ήταν πρόεδρος της PayPal από το 2012 έως το 2014, θα προσπαθήσει να περιορίσει τις ανησυχίες, υποσχόμενος ότι το Facebook δεν θα ξεκινήσει να προσφέρει το Libra έως ότου έχουν διευθετηθεί όλα τα ρυθμιστικά ζητήματα, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε χθες. «Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να έχουμε χρόνο για να γίνει αυτό σωστά», αναμένεται να δηλώσει ο Μάρκους, ο οποίος αύριο πρόκειται να μιλήσει και ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Μάρκους είναι πιθανόν να έχει μια παγερή αντιμετώπιση από τους βουλευτές των Δημοκρατικών, που ήδη πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι πολύ μεγάλη και απρόσεκτη σε ό,τι αφορά τα δεδομένα των καταναλωτών. Είναι επίσης πιθανόν να αντιμετωπίσει την επιφυλακτικότητα των Ρεπουμπλικάνων, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Θα πρέπει να μας πείσουν για τα πολύ υψηλά πρότυπα, πριν να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα», δήλωσε ο Μνούτσιν χθες.

Προειδοποιήσεις από τη Γερμανία

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι οι ρυθμιστικοί φορείς πρέπει να διασφαλίσουν πως τα κρυπτονομίσματα, όπως το ψηφιακό νόμισμα Libra που σχεδιάζει η Facebook, δεν απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών.

«Η έκδοση ενός νομίσματος δεν ανήκει στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας, διότι αυτό είναι το βασικό στοιχείο της κυριαρχίας ενός κράτους», δήλωσε ο Σολτς ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας των 7 (G7) στη Γαλλία, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Το ευρώ είναι και παραμένει το μόνο νόμιμο μέσο πληρωμής στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Σολτς. Το Βερολίνο συντονίζει τις προσπάθειές του διεθνώς με τους συμμάχους του, για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την προστασία των καταναλωτών και την αποτροπή μιας πύλης εισόδου για το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v