Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Παρακολουθούμε στενά τα stablecoins και το Libra

«Eίναι επιτακτικό οι Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση ως προς την εκτίμηση των κινδύνων και των συνεπειών για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», τονίζει.

Ντράγκι: Παρακολουθούμε στενά τα stablecoins και το Libra

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ESCB) παρακολουθεί στενά τις καινοτομίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, περιλαμβανομένων των σχεδίων για κρυπτονομίσματα με σχετικά σταθερή αξία (stablecoin), όπως η Libra που έχει προταθεί από το Facebook, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή Μάρκους Φέρμπερ.

«Καθώς οι μεγάλες τεχνολογικές ή χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα μπορούσαν να μοχλεύσουν τις τεράστιες βάσεις πελατών τους για να επιτύχουν γρήγορα μία παγκόσμια παρουσία, είναι επιτακτικό οι Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση ως προς την εκτίμηση των κινδύνων και των συνεπειών για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνει ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Οι πρωτοβουλίες για stablecoin πρέπει να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού, καλύπτοντας τα υψηλότερα ρυθμιστικά πρότυπα και υποκείμενες σε συνετή εποπτεία και επίβλεψη».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος συνεισφέρουν στο συνεχιζόμενο έργο της Ομάδας Εργασίας της G7 για τα stablecoins, στην οποία προεδρεύει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής της Επιτροπής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών για τις Υποδομές Πληρωμών και Αγορών, αναφέρει ο Ντράγκι στην επιστολή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v