Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Koινό μέτωπο Γαλλίας-Γερμανίας ενάντια στο Libra

Καμία ιδιωτική οντότητα δεν μπορεί να αξιώσει νομισματική εξουσία, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση Γαλλία και Γερμανία.

Koινό μέτωπο Γαλλίας-Γερμανίας ενάντια στο Libra

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

H Γαλλία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει να μπλοκάρουν το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook, ανακοίνωσε την Παρασκευή το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο κυβερνήσεις επιβεβαίωσαν ότι «καμία ιδιωτική οντότητα δεν μπορεί να αξιώσει νομισματική εξουσία, η οποία αποτελεί συστατικό της κυριαρχίας των εθνών». 

Παράλληλα, οι δύο χώρες καλούν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να εργαστούν για βελτίωση των συστημάτων πληρωμών. 

Την ίδια στιγμή ζητούν από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης να επιταχύνουν τις διεργασίες για την ανάπτυξη δημόσιων ψηφιακών νομισμάτων

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο νέο κρυπτονόμισμα του Facebook να λειτουργήσει στην Ευρώπη. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Ελσίνκι, ο Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι είναι απαραίτητο «ένα κοινό πλαίσιο» για τις 28 χώρες της ΕΕ όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Eξέφρασε επίσης την επιθυμία για ένα ευρωπαϊκό «δημόσιο ψηφιακό νόμισμα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v