Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεμέρ: Βλέπει πρόοδο σε ψηφιακό νόμισμα που θα έχει στήριξη της ΕΚΤ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το σχέδιο έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η Γαλλία «σέβεται τον κανόνα» της ΕΕ για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ, τόνισε, μετά την αυστηρή κριτική του Μακρόν.

Λεμέρ: Βλέπει πρόοδο σε ψηφιακό νόμισμα που θα έχει στήριξη της ΕΚΤ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος την επόμενη χρονιά σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα υλοποίησης ενός ψηφιακού νομίσματος με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παραδέχθηκε ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι το σχέδιο έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι τάσσεται υπέρ των προτάσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς να συνδέσει την πρόοδο για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο ασφάλισης τραπεζικών καταθέσεων με τη μείωση από την πλευρά των τραπεζών της έκθεσής τους σε κρατικό χρέος.

Το Παρίσι σέβεται τον κανόνα του 3% παρά την κριτική του Μακρόν

Η Γαλλία «σέβεται τον κανόνα» της ΕΕ για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ, επέμεινε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ύστερα από την κριτική που άσκησε ο Εμανουέλ Μακρόν για την αυστηρότητα του ποσοστού αυτού.

«Σεβόμαστε τον κανόνα του 3%, τον εφαρμόζουμε, είμαστε πιο ισχυροί όταν σεβόμαστε έναν κανόνα… Σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο Λεμέρ ενώπιον των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα η Ευρώπη να επενδύσει περισσότερο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε έκπληξη με τη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό The Economist που κυκλοφόρησε χθες, όπου χαρακτήρισε τον κανόνα του 3% «συζήτηση ενός άλλου αιώνα».

Ο Λεμέρ θύμισε ότι η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήδη προβλέπεται. «Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτή την αναθεώρηση, ιδιαίτερα της διαρθρωτικής προσαρμογής (δηλαδή τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική ανάπτυξη)», δήλωσε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v