Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Asset της δεκαετίας το Bitcoin με κέρδη... 9.000.000%

Στην αρχή δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από σκάνδαλα: Απάτες, κλοπές και κομπίνες που απομάκρυναν πολλούς. Η επίδοση των τελευταίων 10 ετών είναι ωστόσο τουλάχιστον εντυπωσιακή. To success story του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος παγκοσμίως.

Asset της δεκαετίας το Bitcoin με κέρδη... 9.000.000%

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αναδυόμενο από τις στάχτες της χρηματοοικονομικής κρίσης, το Bitcoin αποδείχθηκε το asset με την καλύτερη επίδοση της δεκαετίας.

Στην αρχή δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από σκάνδαλα: Απάτες, κλοπές και κομπίνες, που απομάκρυναν πολλούς.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως, που σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στα περίπου 7.200 δολάρια, έχει καταγράψει κέρδη πάνω από 9.000.000% από τον Ιούλιο του 2010.

«Το Bitcoin πραγματικά έπιασε τον μεγάλο τεχνολογικό ενθουσιασμό “ότι αυτή τη φορά είναι διαφορετικά”», σημειώνει ο Peter Atwater, πρόεδρος της Financial Insights και καθηγητής στο William & Mary, στη Βιρτζίνια.

Η επίδοση των τελευταίων 10 ετών αφήνει τα άλλα assets πολύ πιο πίσω. Ο S&P 500 έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε αυτή την περίοδο, ο δείκτης των παγκόσμιων αγορών έχει διπλασιαστεί ενώ ο χρυσός είναι 25% υψηλότερα. Κάποιες από τις καλύτερες μετοχές στον Russell 3000 καταγράφουν η κάθε μία άνοδο 3.000%.

Το Bitcoin δεν άξιζε τίποτα όταν ο Σατόσι Νακαμότο το κυκλοφόρησε στο Χάλογουιν του 2008.

Σχεδιασμένο ως μία μέθοδος ανταλλαγής που μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά μεταξύ των χρηστών παγκοσμίως, δεν είχε κάποιο κεντρικό δίκτυο ελέγχου. Αντ’ αυτού, το Bitcoin «τρέχει» από ένα δίκτυο υπολογιστών που παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές.

Για πολλούς, αυτή η τεχνολογία του blockchain ήταν η αιτία για να... αγοράσουν την ιδέα. Οι ενθουσιώδεις είδαν σε αυτή την τεχνολογία έναν πολύ υποσχόμενο τρόπο για να αλλάξει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v