Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάρια για νέο ράλι στο Bitcoin

Σήματα περαιτέρω ανόδου δείχνει η πορεία του Bitcoin. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί, αποτυπώνει μια δυναμική που δεν αμφισβητείται. Οι 10.000 δολάρια καθοριστικό σημείο όπου θα κριθούν οι εξελίξεις. Ανεβαίνουν οι στηρίξεις.

Σενάρια για νέο ράλι στο Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin βρίσκεται πλέον σε φάση συσσώρευσης, αλλά με εμφανή ανοδική διάθεση. Δεν μιλάμε για τη μακροχρόνια οπτική, όπου είναι δεδομένη, αλλά και τη βραχυχρόνια. Τα επίπεδα στήριξης (πράσινες οριζόντιες γραμμές) όλο και ανεβαίνουν. Οι δυνάμεις των αγοραστών είναι φανερό πως βαίνουν ισχυρότερες.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν από ημέρες, θα επανεξετάσουμε την αισιόδοξη διάθεσή μας, όταν διασπάσει προς τα κάτω την κόκκινη γραμμή. Όσο βρίσκεται από πάνω, ο στόχος των 10.000 δολαρίων είναι απόλυτα ρεαλιστικός, μια που η τάση μετά από αρκετούς μήνες έχει γυρίσει σε ανοδική. Πώς το καταλάβαμε; Εύκολα. Αυτό συμβαίνει όταν ο νεότερος πυθμένας είναι υψηλότερος από τον προηγούμενο. Στην περίπτωσή μας, ταυτόχρονα και η κορυφή είναι υψηλότερη από την προηγούμενη, κάτι που ενισχύει την πεποίθηση περί ανοδικής τάσης.

Όπως βλέπουμε στη μεγαλύτερη εικόνα, στο παρακάτω ημερήσιο διάγραμμα, η δυναμική δεν αμφισβητείται. Στις 17 Δεκέμβρη και 3 Ιανουαρίου δόθηκε από μία ευκαιρία στην τιμή να διασπάσει τη μακροχρόνια λευκή γραμμή τάσης. Εφόσον αποκρούστηκαν και η τιμή κατευθύνθηκε προς τα πάνω, ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον για την ώρα.

Τι θα αλλάξει αν το Bitcoin ξεπεράσει τις 10.000 δολάρια; Πολλά. Είναι ένα καθοριστικό σημείο όπου θα κριθούν οι εξελίξεις. Από την ψυχολογία των επενδυτών, μέχρι τις αναφορές στον Τύπο που θα προσελκύσουν νέους ενδιαφερόμενους. Κάτω από τις 10.000 δολάρια μαζεύουν οι «παλιοί». Όσοι γνωρίζουν και έχουν μελετήσει, πιστεύουν στις προοπτικές του Bitcoin. Είναι εκείνοι που δεν τους πειράζει η υποχώρηση, καθώς είναι πεπεισμένοι πως θα είναι προσωρινή.

Από εκεί και πάνω θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι νεότεροι, οι ευκαιριακοί επενδυτές. Τα «αδύναμα» χέρια, όπου στην πρώτη δυσκολία θα φοβηθούν και θα εγκαταλείψουν. Εκείνοι που το θεωρούν έναν ακόμα επενδυτικό τίτλο που ελπίζουν να τους αποφέρει κέρδη ή ασχολήθηκαν από περιέργεια επειδή το βλέπουν σαν μια ενδιαφέρουσα καινοτομία ή βλέπουν το blockchain σαν ευκαιρία για επαγγελματική καριέρα. Οι νέοι επενδυτές στα crypto δεν διαφέρουν καθόλου από τους νέους επενδυτές των μετοχών. Είναι κατά κανόνα αδαείς, με κύριο χαρακτηριστικό την άγνοια κινδύνου. Οι νέοι αγοραστές που θα ανακαλύψουν την αξία του μαζικά, θα είναι το καύσιμο για την επόμενη ανοδική κίνηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο διάγραμμα. Από την κορυφή του 2014 μέχρι την έναρξη του μεγάλου ράλι του 2017, οι ομοιότητες σε σχέση με το σήμερα… βγάζουν μάτι! Αν καταφέρει το Bitcoin να ξεπεράσει τη νέα λευκή γραμμή, ποιος στα αλήθεια μπορεί να αποκλείσει ότι θα δούμε άλλο ένα τρελό πάρτι;

Μια επιπλέον ένδειξη αποτελεί πως η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία που διαχειρίζεται fund που έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, τα οποία διαπραγματεύονται στη Wall Street, η Grayscale, αποκάλυψε νέες εισροές ύψους 607 εκατ. δολ. το 2019. Περισσότερα χρήματα από όσα είχαν μαζέψει από το 2013 μέχρι το 2018. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Grayscale, τα 157 νέα εκατομμύρια (24%) προέρχονταν από καινούργιους πελάτες. Το 71% των κεφαλαίων έχουν προέρθει από θεσμικούς επενδυτές, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 66%. Όλα αυτά υποδεικνύουν μια μακροπρόθεσμη τάση, η οποία δεν έχει κάποιο εμφανή λόγο να μη διατηρηθεί και τη χρονιά που διανύουμε, ήταν το συμπέρασμά τους.

Οι θεσμικοί αλλά και οι ιδιώτες που δεν γνωρίζουν πώς να επενδύσουν απευθείας σε κρυπτονομίσματα είναι φανερό πως δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Όπως και να έχει, για «πεθαμένο» το Bitcoin είναι πολύ ζωηρό. Μας θυμίζει τη ρήση του Μαρκ Τουέιν, όταν δήλωνε στον Τύπο πως οι φήμες περί του θανάτου του ήταν κάπως υπερβολικές!

Πολλοί δεν εκτιμούν τι σημαίνει αυτό. Ένα σύστημα, ένα νόμισμα που προσβάλλει ευθέως ολόκληρο τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τις μισές κυβερνήσεις του πλανήτη, συνεχίζει να δουλεύει. Σαν ένα καρδιοχτύπι που επαναλαμβάνεται, παράγει ένα μπλοκ κάθε 10' επί 11 ολόκληρα χρόνια, παρόλο που του έχουν επιτεθεί από όλα τα επίπεδα. Κι όχι μόνο επιβιώνει αλλά εξαπλώνεται. Κάθε χρόνο που λειτουργεί ομαλά το Bitcoin, κερδίζει περισσότερη εμπιστοσύνη. Γίνεται αντιληπτό πως δεν πρόκειται για κάτι περιστασιακό, για μια μόδα που θα ξεθωριάσει. Η αυτοπεποίθηση μεγαλώνει, η ελπίδα ανανεώνεται.

Σεμινάρια

Για τα σεμινάρια του Ιανουαρίου, δεν υπάρχουν πια ελεύθερες θέσεις. Ανταποκρινόμενοι όμως στο ενδιαφέρον σας, θα συνεχίσουμε και τον Φεβρουάριο. Τις Δευτέρες τα σεμινάρια διεξάγονται στα γραφεία του euro2day.gr, σε γκρουπ 7 ατόμων. Τις Πέμπτες θα γίνονται μέσω Internet, σε γκρουπ 4 ατόμων, για να μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι εκτός Αθηνών. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας (https://www.media2day.gr/seminars).

Εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.
Αποκλειστικά για όσους θα κάνουν τα σεμινάρια, θα δοθεί η δυνατότητα να λάβουν ένα βιβλίο που αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο εξηγεί τι είναι Bitcoin και τον μοναδικό τρόπο λειτουργία του και το δεύτερο, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε επενδυτικά τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε ειδοποίηση για τον επόμενο κύκλο σεμιναρίων, παρακαλούμε στείλτε e-mail στο [email protected], γράφοντας το όνομά σας και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

** Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v