Γερμανία: Κατέσχεσαν bitcoin αξίας €50 εκατ., ψάχνουν όμως το... password

Επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες από την αστυνομία, για να σπάσει τον κώδικα και να ξεκλειδώσει περισσότερα από 1.700 κρυπτονομίσματα.

Γερμανία: Κατέσχεσαν bitcoin αξίας €50 εκατ., ψάχνουν όμως το... password

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ κατέσχεσαν Γερμανοί εισαγγελείς από έναν απατεώνα. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν τα χρήματα, επειδή δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση την οποία και έκανε, διατηρώντας τη σιωπή του καθ' όλη τη διάρκεια αυτής, ενώ η αστυνομία έκανε επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες για να σπάσει τον κώδικα και να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 1.700 bitcoin, δήλωσε εισαγγελέας της πόλης Kempten στη Βαυαρία.

«Τον ρωτήσαμε, αλλά δεν μας τον είπε», δήλωσε την Παρασκευή ο εισαγγελέας Sebastian Murer στο Reuters. «Ισως δεν ξέρει».

Το Bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό γνωστό ως ψηφιακό πορτοφόλι και προστατεύεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί αποκρυπτογράφησης για το άνοιγμα του πορτοφολιού και την πρόσβαση στο bitcoin. Οταν χαθεί ένας κωδικός πρόσβασης, ο χρήστης δεν μπορεί να ανοίξει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές, με στόχο να εκμεταλλευτεί τη δύναμή τους για εξόρυξη bitcoin.

Οταν πήγε φυλακή, τα bitcoin του άξιζαν ελάχιστα σε σχέση με την τρέχουσα αξία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v