Κυριακάτικη βουτιά στην τιμή του Bitcoin

Πληροφορίες για έρευνες του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις.

Κυριακάτικη βουτιά στην τιμή του Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τη μεγαλύτερη βουτιά των τελευταίων επτά εβδομάδων καταγράφει η τιμή του Bticoin, λίγα 24ωρα αφότου πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ (64.869 δολάρια).

Το κρυπτονόμισμα έπεσε 15,1% στις 51.707 δολάρια πριν περιορίσει τις απώλειες στο 8,5% ή τις 55.810 δολάρια. Κατά ορισμένες πληροφορίες, η πτώση οφείλεται σε διακοπές ρεύματος εξαιτίας πλημμυρών που συνέβησαν στην κινέζικη επαρχία Xinjiang, η οποία εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 23% της παγκόσμιας εξορυκτικής δύναμης.

Η τιμή και το hash rate (δείκτης κατακερματισμού) έχουν μεγάλη συσχέτιση, όπως μας φανερώνει το παρακάτω διάγραμμα. Με τον όρο hash rate αναφερόμαστε στη μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής ισχύος του δικτύου Bitcoin. Όσο περισσότεροι είναι οι πόροι που απαιτούνται για τη λειτουργία του, τόσο πιο ασφαλές είναι το δίκτυο.

Όπως σημειώνει πάντως το Bloomberg, η πτώση ήρθε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να κυνηγήσει το ξέπλυμα χρήματος που διενεργείται μέσω του κρυπτονομισμάτων. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η FED όσο και η ΕΚΤ έχουν εκφράσει προβληματισμούς για το κρυπτονόμισμα και το ρόλο στη διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών.

Πρόσφατα η τουρκική κεντρική τράπεζα απαγόρευσε την χρήση κρυπτονομισμάτων ως μορφή πληρωμών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ινδία θα προτείνει νόμο που απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα και επιβάλει πρόστιμα σε όσους έχουν τέτοιο ενεργητικό στην κατοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v